"Joc de cartes" visita el Port Vell de Barcelona amb un clar guanyador i un suspens

El restaurant "Brisa" de Palau de Mar es va proclamar com el millor restaurant de la zona portuària de la capital catalana

Publicat el 22 d’agost de 2024 a les 10:02
Actualitzat el 24 d’agost de 2024 a les 22:38

Marc Ribas segueix la seva ruta estiuenca a Joc de cartes i aquest dimecres va buscar el millor restaurant del Port Vell de Barcelona. Els tres restaurants que hi van participar són La Cala, un bar situat a la Plaça de Pau Vila a tocar de la Barceloneta, el Brisa, situat al Palau de Mar liderat per Carla i Mariona, i el Rooster and Bubbles del Marc i la seva mare, situat al Pla de Palau.

"Tots els menús estan en anglès veig!", va exclamar una de les participants en veure la carta del seu rival."Sí, això és molt guiri", li va respondre el Marc. Els concursants van fer la primera parada al restaurant La cala i abans de tastar el menjar, ja van trobar problemes: "Les cartes estan molt enganxifoses". L'espai no va acabar de convèncer els restauradors, "per definir-ho amb una paraula, veig un bar", va sentenciar un d'ells.

La cala va ser el primer resturant a posar-se a prova, i després de provar els diferents plats, els concursants van concloure el mateix: "Està enfocat directament al turisme". El restaurant es va endur un 4 del Marc i la seva mare, per l'espai, i un altre 4 de la Carla i la Mariona, pel menjar: "Els primers plats s'han salvat una mica, però després no s'ha salvat cap".

La segona parada va ser el Brisa, un restaurant a primera línia de mar, amb una terrassa que va deixar la resta de restauradors impressionats: "Està tot molt ben cuidat, la decoració molt maca", va comentar en Marc. Als propietaris de La cala els va preocupar que la vegetació de la terrassa porti insectes al menjar: "S'haurà d'anar fumigant això no? Perquè no entrin 'bitxets' al menjar".

La sorpresa se l'ha van endur el Marc Ribas i els restauradors del Rooster and bubbles quan l'Edgar va demanar una hamburguesa. "M'ha sobtat que demanés una hamburguesa, perquè hi havia plats bastant més elaborats", va comentar l'Anna Maria sorpresa. El Brisa està més que aprovat, però els restauradors van opinar que no tenia personalitat: "No és per anar-hi si busques aquell tipus de menjar que et fa sentir i et fa vibrar", va assegurar en Marc del Rooster.

El Rooster and bubbles va ser l'últim a posar-se a prova. A les restauradores del Brisa els va sobtar que estant tan a prop del mar no tinguessin plats mediterranis, i pels restauradors de La cala, "la terrassa és justeta". Els problemes van arribar amb les croquetes, "M'esperava una senyora croqueta", el Marc no es va prendre gaire bé que qüestionéssin el gust dels seus plats.

El veredicte entre els concursants es va donar en un ambient de tensió, sens dubte un dels moments de més confrontació va ser quan els restauradors de La Cala van suspendre el Rooster and bubbles amb un 3, per no tenir terrassa. Les restauradores del Brisa es van indignar quan l'Edgar les va puntuar amb un 7, perquè no veia les taules protegides, "els clients ens fan saber que la nostra terrassa és meravellosa". "No entenem res", es van indignar la Mariona i la Carla amb la valoració. La puntuació més baixa se l'ha va emportar La cala, que va suspendre amb un 4,6.

Finalment el Brisa es va proclamar com el millor restaurant del Port Vell de Barcelona, un veredicte que ja s'intuïa, perquè va obtenir la millor puntuació dels seus rivals i del Marc Ribas.