Llàgrimes, presències i sentiments a flor de pell al «Joc de Cartes» de Collserola

El concurs de Marc Ribas combina tensió i emotivitat a la taula de confrontació final pels comentaris d'un participant

  • Miquel Tintorer (Can Tintorer) i Anna Herrero (Green Leka), concursants al darrer «Joc de Cartes» -
Publicat el 19 de desembre de 2024 a les 12:33
Actualitzat el 19 de desembre de 2024 a les 12:34

Al llarg dels set anys d'emissió de Joc de Cartes, el moment de valoració final dels concursants ha sigut l'espai en què, sovint, els contrincants han fet gala de les seves estratègies a l'hora de puntuar els seus companys. El darrer programa del concurs presentat per Marc Ribas ha anat més enllà de la tensió habitual en aquest espai del programa i ha posat sobre la taula els sentiments d'un dels concursants a l'hora de justificar les puntuacions que ha atribuït als seus rivals. La visita de l'equip del Joc de Cartes als restaurants que revesteixen el parc natural de Collserola ha tractat de presències, nostàlgia i tensió per les notes baixes.  

Després de puntuar amb una mitjana d'un 6,3 el restaurant de Carlos Rocamora, el Garden Pizza, Salvador Fuster ha sigut el següent en aixecar la campana i descobrir les notes dels seus contrincants. El propietari de Casa Fuster s'ha sorprès en obtenir un total de 5,7, dos punts per sota del que s'esperava. Una de les concursants que ha valorat amb les notes més baixes a Fuster ha sigut Anna Herrero, responsable de servei del Green Leka. "Hi vaig posar un 5 per un tema de sentir-me en un espai del parc de Collserola", justificava la companya la seva puntuació mentre s'emocionava. Ha conclòs la seva qualificació de l'espai dient que li faltava "essència de masia", una valoració que ha dut Fuster a reaccionar.

"Anna, fa dos anys que estàs a la restauració", ha començat el propietari de Casa Fuster, "no tens experiència per poder valorar una cosa que té molt treball". El concursant, en un moment de confrontació, ha deixat clar que no tindrà en compte en un futur els comentaris que la seva rival li ha dedicat. "No sé què fas aquí, no et puc acceptar cap valoració", ha etzibat. Herrero, fora de la taula, ha explicat a les càmeres de Joc de Cartes que no ha estat d'acord amb la duresa de les paraules de Fuster i ha opinat que "el pitjor defecte que pot tindre una persona és l'ego"

El restaurant en què Anna Herrero treballa ha recollit un 6,3 de mitjana. El servei és una de les partides en què el Green Leka ha sortit més preuat, amb un 6,7. En aquesta ocasió, Salvador Fuster ha aprofitat per intervenir i valorar l'experiència de la seva companya servint taules i acompanyant els comensals. "Donaria or per tindre més Annes", ha destacat Fuster, que també ha volgut equiparar la mestria dels treballadors del seu restaurant amb la qualitat de servei que s'ofereix a Green Leka. 

A la valoració del restaurant Can Tintorer, Herrero ha explicat que havia experimentat una presència coneguda durant la seva experiència. La propietat de Miquel Tintorer ha obtingut un 6,9 de qualificació mitjana, dins de la qual es troba la valoració d'Herrero en la partida de menjar. Un 5. "Des que vaig arribar vaig sentir la meva àvia", explicava la treballadora, que entre llàgrimes argumentava que li faltava "la contundència" i "l'amor" del menjar familiar en el menú que oferia Tintorer. 

"M'estàs dient que quan vas arribar al restaurant vas notar la presència de la teva àvia?", li ha replicat Ribas, estranyat. Tintorer ha intentat rebaixar la tensió mencionant que "més d'una persona" li havia explicat que es notaven presències al seu local. Durant la valoració de Can Tintorer, el propietari ha volgut destacar la complexitat del món de la restauració. "Donar-li continuïtat a la feina dels pares és dur, és una feina molt dura", descrivia Tintorer. El seu restaurant ha resultat ser el més ben valorat del programa i s'ha endut el títol de millor restaurant del parc natural de Collserola.