Espies, corcons i taques: moments d'alt voltatge a l'últim «Joc de Cartes»

El concurs presentat per Marc Ribas torna a protagonitzar escenes rocambolesques i de tensió que s'han resumit en la valoració final dels concursants

  • Concursants del "Joc de Cartes" al Camp de Tarragona -
Publicat el 12 de desembre de 2024 a les 12:27

Joc de Cartes va arribar a la televisió catalana fa set anys i, al llarg de les temporades, ha anat acumulant moments de tensió i desavinences entre concursants que han portat a la pantalla valoracions i comentaris rocambolescos. En aquesta mateixa tònica s'ha desenvolupat el programa d'aquest dimecres, que ha recorregut el Camp de Tarragona per cercar el millor restaurant de cuina tradicional. El que no és tan habitual és que els concursants s'assenyalin mútuament d'espionatge ni de joc brut, uns comentaris que han marcat el clímax del concurs. La valoració final dels restaurants ha servit per explicar en detall aquesta acusació i rememorar alguns dels moments més hilarants del programa de Marc Ribas, que tenen a veure amb el nerviosisme dels concursants i tacar accidentalment els comensals. 

La primera concursant a destapar la campana amb les puntuacions dels concursants ha sigut Laura Benillo, que regenta el restaurant La Sargantana. La primera reacció de la propietària d'aquest local de Roda de Berà ha sigut de sorpresa. "Crec que per tot l'esforç que hi va haver és una mica just", ha valorat Benillo, que s'esperava una nota més alta al 6 que va obtenir. Durant la seva intervenció, ha criticat que aquesta valoració es degui al fet que fos la tercera en concursar i que, per tant, se l'hagi puntuat malament perquè quedés "sempre baixa". 

La concursant també s'ha mostrat contrariada amb la valoració del servei, que va anar a càrrec d'ella i en què ha rebut un 6. "Flipo", ha reaccionat, tot i que ha recordat que va ser ella qui havia tacat a Marc Ribas mentre lliurava un plat a Jorge Piera, un dels seus rivals. "Crec que avui en dia hi ha pocs restaurants que t'ofereixin tastar el vi, que et canviïn els coberts entre plat i plat...", ha argumentat la propietària. Mentre Piera li oferia la seva opinió sobre el servei al seu restaurant, Benillo l'ha titllat de "corcó". "Has dit corcó?", ha intervingut Ribas, i la concursant ha reafirmat la seva valoració entre esbufecs de riure. "Cada cop que jo anava a la taula em deia alguna cosa", ha recalcat la concursant, que ha afegit que els clients habituals no li apunten tot el que fa. 

La valoració al restaurant La Sargantana no ha acabat sense haver explicat en profunditat per què Laura Benillo havia acusat Joan Tomàs (de La Xeriueta) d'estar espiant-la. Els concursants han recordat com la propietària havia assenyalat al seu rival durant un dels àpats. "Soc molt sincera amb tot el que estic fent en aquest programa, però vaig canviar algun plat", confessava Benillo a taula. Argumentava que hi havia gent "d'altres locals" al seu espiant-la i "no jugant net". En aquell moment, la concursant havia assenyalat a Tomàs, que havia respost que tots dos tenien un proveïdor en comú. Segons ell, aquest no tenia res a veure amb el concurs i no sabia que tots dos concursaven en el mateix programa. 

Benillo ha afirmat a la valoració final que hi havia persones al seu local que volien "informació del que estava gastant". Els seus companys han reiterat que no sabien que la propietària de Roda de Berà concursaria amb ells i, en resposta, ha demanat disculpes a Tomàs per les seves acusacions. Després del torn de Benillo, les puntuacions de la resta de concursants han valorat l'expertesa de Jorge Piera en el món de la restauració i han conduït el seu restaurant, El Trull, a la victòria.