El guanyador de l'últim «Joc de Cartes» suspèn dues concursants: «Ha demostrat com és»

El propietari del millor restaurant que serveix gall del Penedès ha puntuat amb notes baixes les seves companyes i s'ha endut la desaprovació de les propietàries

  • Mercè Ventura i Núria Carbó, concursants de "Joc de Cartes" -
Publicat el 05 de desembre de 2024 a les 12:39

El gall del Penedès havia de ser el protagonista del darrer Joc de Cartes, però les crítiques finals a càrrec dels concursants d'aquesta darrera edició han sigut el més destacat del programa. El concurs dirigit per Marc Ribas ha tornat a ser l'escenari de moments de desavinença i tensió arran de les valoracions dels diferents propietaris. Amb la lleva de les campanes que contenen les notes dels concursants també s'han destapat les estratègies dels participants, en què l'avaluació d'un dels comensals s'ha endut les mirades dels seus companys per haver sigut especialment crític amb ells. Tot i que ha atribuït unes notes baixes a escala general, el concursant n'ha posat les pitjors a dues de les seves rivals. Es tracta, però, del propietari que ha acumulat la millor marca de la nit.

La ronda de valoracions ha iniciat amb el Celler d'En Bacus, dirigit per Enric Bonastre, que s'ha endut un 6,7 com a nota provisional. El desglossament de la marca vaticinava el que estava a punt de succeir: Julià Vernet, l'encarregat del restaurant Vilagut, havia avaluat el seu rival amb les pitjors puntuacions. "M'hi va faltar més oferta a l'hora de poder escollir coses més diferents, però el que vaig tastar ho vaig trobar bé", justificava Vernet el 6 que va posar a la partida de "Menjar". També va valorar el gall, el plat estrella d'aquesta edició, amb un 5 perquè esperava "trobar una intensitat més potent".

Mercè Ventura, als comandaments de la Celleteca Cal Bayó, ha sigut la següent en descobrir la seva puntuació i la primera concursant suspesa de la nit. "Un 4,8, un suspens... això no m'ho esperava", expressava Ventura, que recollia les pitjors notes en el menjar i el preu. Pel que fa a l'espai, la puntuació més baixa era la de Vernet, que explicava que havia posat un 5 "per la decoració i per la masia en si". "Pensa que per allò hem suat pedra, eh? Ho hem fet tot nosaltres", ha etzibat Ventura, mentre que Vernet assegurava que ell també havia "suat moltíssim treballant de cuiner" per aconseguir el seu somni.

El xef del restaurant Vilagut ha suspès amb un 3 la cuina de la Celleteca, que criticava que "estava molt desmesurada la inversió" en electrodomèstics que replicaven "els plats de la burgesia i dels plats de treballadors catalans". "Tu tens treballadors, jo estic sola i, per tant, són eines que m'han d'ajudar", ha rebatut Ventura, que no entenia per què rebia aquesta nota tenint bons estris. "Jo crec que ell ha anat a posar notes que fan mal", valora Ventura apartada de la taula, i ha afegit que "també ha demostrat com és".

Si bé la nota provisional de la Celleteca Cal Bayó ha sigut baixa, la de l'Hotel Fonda Neus l'ha superat. El local de Núria Carbó ha assolit un 4,2, una nota en què les puntuacions de Vernet han sigut les més baixes. "Penso que el menjador era una mica caspós", ha titllat el propietari del restaurant Vilagut, una valoració que més tard ha complementat amb una crítica a l'estat de la cuina, en què les seves dimensions, segons ell, no justificaven la neteja. Vernet ha conclòs la seva avaluació amb un 1 al menjar perquè pensava que "hi va abocar mandra als plats i falta d'estima". "Segons ell, és un miracle que existim... és el masterclass", ha lamentat Carbó fora de la taula.

En el seu torn, Julià Vernet ha descobert que tenia un 7,4. Amb un avantatge considerable respecte als establiments contrincants, el Vilagut ha aconseguit el vistiplau de Marc Ribas per esdevenir el millor restaurant amb gall del Penedès del territori, en què el plat estrella de l'edició va rebre un 8,1 de mitjana. La pitjor nota que ha rebut ha sigut la de la Ventura, que ha trobat la presència del gall diluïda amb "el protagonisme d'altres factors". La valoració s'ha correspost amb un 6.