5 pel·lícules per veure aquest pont (i potser no coneixies)

Les plataformes estan plenes de títols que no tenen la repercussió que es mereixen. Aquí us fem una petita selecció.

Publicat el 05 de desembre de 2023 a les 00:56
Actualitzat el 07 d’octubre de 2024 a les 14:41

No tengas miedo (Prime video)

De què va: Un nen de 8 anys, Peter, viu atemorit pels sorolls que provenen de la paret de la seva habitació. Els seus pares li diuen que és tot al seu cap, que té una imaginació desbordada i que tot anirà bé. Però a mesura que passen els dies Peter comença a sospitar que els seus pares amaguen un terrible secret.

Valoració: Una pel·lícula de terror que no inventa res i no acaba de treure profit d’un misteri ben introduït, però que paga la pena per un parell d’ensurts força efectius i l’aire macabre que es va apoderant de la funció. Els protagonistes són la gran Lizzy Caplan i el Homelander de la sèrie “The Boys“, Antony Starr.

 

Nyad (Netflix)

De què va: Amb 60 anys, la nedadora professional Diana Nyad s’adona que el cos encara li demana acabar un repte pendent: anar nedant de Florida a Cuba. Vol ser la primera a fer-ho sense protecció per a la fauna marina. Amb l’ajuda de la seva entrenadora i amiga Bonnie, Nyad s’embarca en una aventura plena de contratemps.

Valoració: És, com apunta el seu argument, una pel·lícula esportiva d’estructura molt clàssica. Però també és una reivindicació del paper de la dona poc habitual de veure en aquest gènere. A part d’estar molt ben narrada, compta amb dues autèntiques deesses: Annette Bening i Jodie Foster.

 

Bottoms (Prime video)

De què va: Dues amigues estan cansades de ser les lletjotes de l’institut i s’ho maneguen per muntar un club de lluita que atrau les noies més guapes del centre. El pla sembla funcionar, però van descobrint que cadascuna d’elles té molts problemes i un enemic comú: els jugadors de l’equip de futbol.

Valoració: La directora Emma Seligman i l’actriu Rachel Sennott, artífexs de la magnífica “Shiva Baby“, escriuen aquesta sorprenent comèdia que alterna l’humor estripat amb una radiografia molt punyent sobre la sexualitat i les emocions a l’adolescència. La paròdia que fa dels mascles alfa és per morir-se de riure.

 

The Empty Man (Disney +)

De què va: L’Empty Man és una llegenda molt popular entre els adolescents, que juguen a fer-lo aparèixer. Però l’expolicia James Lasombra comença a sospitar que hi pot haver alguna cosa de veritat en el mite, ja que una sèrie de desaparicions apunten a que algú està intentant invocar aquesta entitat sobrenatural.

Valoració: Una de les pel·lícules de terror més singulars dels darrers anys: ja no només perquè dedica més temps de l’habitual a configurar la seva mitologia, sinó perquè construeix un atmosfera entre irreal i opressiva que arriba a fer-se incòmoda. I atenció al pròleg, que desconcerta i pertorba en idèntica proporció.

 

Reality (Filmin)

De què va: Un dissabte qualsevol, Reality Winner arriba a casa seva i es troba que hi ha l’FBI esperant-la. Li demanen per la seva feina als serveis d’intel·ligència, pels seus mètodes de treball i pel que sap i què no sap. Aviat s’adona que volen acusar-la de la filtració del paper de Rússia a les eleccions que va guanyar Donald Trump.

Valoració: A partir dels enregistraments reals de l’interrogatori que recrea la pel·lícula, la directora Tina Satter dirigeix aquest asfixiant thriller basat en silencis, mirades i subtileses. Aconsegueix que una casa es converteixi en un espai profundament incòmode i també destaca per la magnífica interpretació de Sydney Sweeney.