L'edició especial de Joc de cartes ha estat un dels grans èxits de l'estiu per a TV3. El concurs gastronòmic presentat per Marc Ribas ha comptat amb cinc edicions durant l'agost -aquest dimecres s'emet l'última entrega- que han marcat grans xifres d'audiències, liderant el prime time de la jornada televisiva.
Un dels programes d'aquesta edició especial d'estiu buscava el millor restaurant de tapes del Vallès. Hi competien Bistró XXI de Castellar del Vallès, Taberna 1984 de Sant Cugat del Vallès i Rauxa-Bodega Contemporània de Sabadell. Un capítol que va estar carregat de tensions perquè, com sembla que és tendència últimament, alguns concursants valoren els rivals no pas per la qualitat i el servei, sinó per estratègia i per mirar de guanyar.
Tot era de 10. El local, el menjar, el servei… Però esclar, si vols guanyar, algun número has de sacrificar.
— 3Cat (@som3cat) August 21, 2025
🎯 Vosaltres sabríeu jugar tan fi?#JocDeCartesEstiu3Cat pic.twitter.com/M4Qfxtsrsp
Sigui com sigui, la disputa, combinada amb les valoracions de Marc Ribas i el plat estrella, va acabar amb victòria de Taberna 1984, que es va emportar el premi de 3.000 euros. Però la polèmica s'ha produït amb qui va quedar segon: el restaurant Rauxa. Segons han explicat els representants al concurs, l'establiment ha rebut una allau de ressenyes negatives després del programa.
El Rauxa va rebre "molt odi" i ressenyes negatives
En una entrevista a RAC1.cat, l'Aleix Jorba -copropietari i cap de cuina- i l'Isaac Catalán -encarregat de sala- del Rauxa expliquen que han rebut "molt odi" amb missatges que desitjaven que tanquessin o dient-los que eren "la vergonya de Sabadell". Però potser el cas més extrem ha estat l'arribada de 25 ressenyes de Google amb una estrella de puntuació "només per no caure bé a la gent". "Darrere dels restaurants hi ha famílies i persones, i hi pot haver gent vulnerable a qui això l'afecti més", han lamentat els dos treballadors del restaurant.
En tot cas, també han explicat que el pas pel programa ha tingut efectes positius. Quan van obrir després de vacances, el restaurant estava ple i moltes taules feien referència al programa en plena festa major de Sabadell. També a xarxes han notat un creixement acompanyat d'afecte dels seguidors. Sigui com sigui, el que queda clar és que participar a Joc de cartes -i la manera com es juga- té conseqüències.