L'exitós Joc de Cartes de Marc Ribas fa el salt a Espanya de la mà del popular cuiner de La Sexta, Alberto Chicote (Pesadilla en la cocina). El xef s'estrena aquest dijous a la cadena d'Atresmedia amb Batalla de restaurantes, basat en el mateix format que el concurs de TV3 i estarà produït per Zeppelin TV (Banijay Iberia). El programa és una adaptació de My restaurant rocks, que també ha tingut la seva pròpia versió a la televisió valenciana À Punt, la basca ETB i Telemadrid.
El concurs es va emetre per primera vegada a TV3 l'any 2017 i aquest 31 de gener va emetre el darrer programa de la setena temporada havent liderat les nits del dimecres. En declaracions a RAC1, Ribas ha assegurat que no ha parlat amb Chicote per donar-li consell, però s'ha mullat sobre com creu que serà l'adaptació espanyola de Joc de cartes: "M'imagino que serà una mica diferent pel tarannà de l'Alberto. Suposo que no tindrà massa humor però tinc ganes de veure-ho".
La mecànica del programa a La Sexta també serà la mateixa de sempre: quatre restaurants d'una mateixa ciutat o zona i especialitzats en el mateix plat local competiran per determinar qui és el millor i emportar-se un premi de 10.000 euros (a TV3 són 5.000 euros).
En total seran 8 episodis, que passaran per Cadis, Vigo, Menorca, Saragossa, Gijón, Múrcia, Toledo i Madrid. En cadascuna d'elles, quatre locals competiran per la millor tonyina vermella, el millor marisc, la millor caldereta de llagosta, les millors 'migas', la millor favada, el millor calder, la millor carn de caça i el millor bullit.
Primer programa a Cadis
El primer episodi visitarà la província andalusa per buscar la millor tonyina vermella. Els quatre restaurants que hi participaran seran el Cicle, el Burlesque de Cadis i el Villanos Bistró Canalla i Puerto Mío del Puerto de Santa María.
🔥 ESTA NOCHE, GRAN ESTRENO 🔥
— Batalla de Restaurantes (@batalla_rest) February 1, 2024
Buscamos el mejor atún rojo de Cádiz#BatallaCádiz, con @albertochicote
A las 22:30h en @laSextaTV pic.twitter.com/EbWo87WYyy