Les dones del món de la restauració, protagonistes del pròxim «Joc de Cartes»

El concurs presentat per Marc Ribas recorrerà aquest dimecres la Catalunya Central per trobar la millor restauradora de la zona

  • "Joc de Cartes" és el programa més vist dels dimecres a la nit, amb una audiència mitjana de 320.000 espectadors -
Publicat el 07 de gener de 2025 a les 13:57

TV3 ostenta un dels formats que acumula més audiència de la televisió catalana. Després de set anys en antena, Joc de cartes retorna amb una temporada que recull victòries a la franja del prime time. El sisè i últim episodi emès de la novena temporada del concurs de cuina es va endur una xifra total de 374.000 espectadors (21,9%), molt per sobre de la seva competència. Marc Ribas va visitar llavors diferents indrets de Girona i la seva rodalia en un programa en què les notes baixes van ser el més destacat. Aquest dimecres el presentador i l'equip de Joc de Cartes es traslladarà a la Catalunya Central per cercar quina és la restauradora més preuada d'aquesta zona.

Ribas farà parada a Avinyó, on Mercè Sànchez atipa els seus comensals amb cuina tradicional catalana al seu restaurant, la Masia l'Abadal. Es traslladarà vint quilòmetres cap al sud fins a trobar Manresa, la ciutat on es troben dues concursants que opten a aconseguir el títol de millor restauradora. Es tracten d'Anna Ferrer i Anna Gálvez, que competiran amb uns estils ben diferents.

La primera es dedica a la cuina casolana i de mercat que elabora a Porta de Ferro, el seu local ubicat al nucli antic de la capital del Bages. La seva contrincant ho farà des de la Creperie Bretonne Annaíck, el restaurant especialitzat en galetes bretones que intentarà conquerir el paladar de Ribas i les seves companyes. Igualada serà la darrera destinació que es podrà veure en el pròxim capítol de Joc de Cartes. A la capital de l'Anoia es troba el restaurant Aqua, regentat per Fina Solé, que destaca per la seva cuina mediterrània i casolana. 

El primer cop que Joc de Cartes es va immergir en aquesta regió de Catalunya va ser a la primera temporada. El quart episodi del concurs es va dedicar a buscar el millor restaurant dins d'una masia al centre del país, un títol que el va acabar ostentant La Premsa, de Carme Fontellas. Des de llavors el concurs ha visitat la vegueria en tres ocasions, incloent-hi el programa del millor restaurant de cuina de porc a la plana de Vic o el del millor restaurant en una fonda del Berguedà.