Kalifat

Títol original: Kalifat

Any: 2020

País: Suècia

Creador: Wilhelm Behrman, Niklas Rockström

Temporades: 1 temporada

Protagonistes: ,

Plataforma:

 Kalifat
(2020) on IMDb

De què va:

L’assistent d’un professor en un institut s’apropa a tres adolescents britàniques en un institut i connecta amb elles amb l’objectiu que s’uneixin a l’Estat Islàmic. En paral·lel, una dona sueca que en el seu moment es va unir a l’Estat Islàmic i que viu a Raqqa intenta sortir d’aquesta vida sotmesa al control constant. Contacta amb una agent del servei de seguretat suec i intenta intercanviar informació sobre un futur atac terrorista que s’està planejant a canvi que l’ajudin a tornar a Suècia.

La barreja:

La minisèrie combina dos gèneres complementaris. La trama del futur atac terrorista li dona el ritme de thriller habitual en moltes ficcions que aborden el tema del terrorisme, generant tensió en el dubte de si aconseguiran a aturar-lo. La part que és realment interessant és la trama del reclutament de les tres adolescents, en la que la sèrie ofereix un retrat molt ben documentat sobre com funciona l'Estat Islàmic a l'hora d'atraure, amb promeses d'un futur millor, uns personatges que estan culturalment desarrelats del seu propi país i que a més pertanyen a famílies amb dificultats.

Interessant:

Precisament aquesta trama està basada en un cas real de tres noies britàniques, conegudes com el trio de Bethnal Green (perquè totes tres eren estudiants de la Bethnal Green Academy, a Londres) que van decidir unir-se a l'Estat Islàmic. Van robar diners i joies de les seves famílies per pagar el seu viatge cap a Síria.

Qui l'escriu:

El creador de la sèrie és el suec Wilhelm Behrman, conegut pel thriller policíac Innan vi dör, que mai s'ha arribat a estrenar aquí, i que gira al voltant de la desaparició d'un inspector de policia de la unitat de crim organitzat. 

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari