Derry Girls

Títol original: Derry Girls

Any: 2018

País: Regne Unit

Creador: Lisa McGee

Temporades: 3

Plataforma:

 Derry Girls (2018) on IMDb

De què va:

Sobre la vida d’un grup d’adolescents, amb les clàssiques angoixes de qualsevol adolescent, però amb el singular teló de fons del conflicte nord-irlandès (també anomenat The Troubles) al petit poble de Derry a finals dels 90 mai.

Per posar-te al dia:

Has de mirar 2 temporades.

La clau:

El contrast entre el sentit de l'humor de la sèrie i el context de conflicte polític del context. La sèrie recrea moments clau de la història, com ara la visita de Bill Clinton al poble de Derry el 1995, amb les vides quotidianes de les protagonistes.

Química:

L'excel·lent química del repartiment, en especial del grup de noies (i un noi) protagonistes és l'altre element que explica perquè aquesta sèrie ha estat tan ben acollida per espectadors que n'han fet el seu lloc feliç malgrat el teló de fons tràgic.

L'última temporada:

A l'última temporada la trama entre Erin i James serà fonamental pel que fa a les vides personals de les protagonistes. Pel que fa a la part política, la sèrie s'anirà apropant a l'inici del procés de pau i també del desarmament. La sèrie es continuarà basant en els records de la guionista i creadora Lisa McGee.

En els nous episodis, les protagonistes estan arribant al final de l'adolescència i arriba el moment de pensar en el futur. Al mateix temps, el context polític, que és un factor permanent a la sèrie, assenyala l'inici del procés de pau que culminarà amb l'Acord de Belfast a finals dels anys 90.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari