Cinc sèries que fan estiu que no et pots perdre

Ara que hem entrat a l’estiu és un bon moment per veure’l reflectit a la pantalla. Us proposem cinc títols imprescindibles per gaudir-lo com cal

THE WHITE LOTUS (Max)

De què va: Les dues temporades d'aquesta sèrie tenen el mateix esquema: l'arriba d'uns turistes a un hotel en què, lluny de passar-s'ho bé, acaben afrontant els draps bruts de les seves relacions, els seus pecats no confessats i les seves frustracions. La primera passa en una illa tropical i, la segona, a la costa italiana.

Valoració: Sense cap mena de dubte, la sèrie moderna que millor capta les contradiccions i contraindicacions d'unes vacances. La seva aposta per l'humor molt negre i per un repartiment de luxe la converteix en la perfecta rèplica d'aquelles sèries de sobretaula que sublimaven els estius sense matisos.

LOST (Disney Plus)

De què va: Després d'un accident aeri, un grup de desconeguts es veu atrapat en una misteriosa illa. A més de constatar que no estan sols i que el lloc no té res de paradisíac, afronten l'evidència que alguna cosa sobrenatural es mou entre palmeres i platges. I el més important, no hi ha caigut per casualitat.

Valoració: El seu final encara genera discussions molt agres, però és la sèrie que millor exemplifica el concepte "fer estiu". Per l'escenari, és clar, però també perquè aquesta aventura sobrenatural que et fa especular amb tot i tothom captura com poques l'essència de la nostra mirada davant d'allò desconegut.

CRUEL SUMMER (Amazon Prime)

De què va: Una adolescent de Texas, Kate, desapareix misteriosament i aviat la policia treballa amb la hipòtesi del segrest. Mentrestant, una companya de classe amb la que tenia una relació molt complicada es torna la persona més popular del poble. Però realment eren tan amigues com ella ven?

Valoració: Una sorpresa majúscula quan es va estrenar: darrere la seva imatge de sèrie de i per a adolescents s'hi amaga un thriller addictiu i ple de mala bava sobre les conclusions precipitades i els prejudicis socials. Va tenir una segona temporada no tan lluïda, però igualment recomanable.

BLOODLINE (Netflix)

De què va: Una família que regenta un hotel a Florida Keys veu alterada la seva tranquil·litat quan el fill petit, que sempre ha estat l'ovella negra, torna a casa per celebrar l'aniversari dels seus pares. La seva sola presència reobrirà velles ferides i desenterra secrets molt tèrbols.

Valoració: Una de les sèries més infravalorades i injustament oblidades de Netflix. Un thriller hipnòtic, molt treballat i ple de personatges interessants que juga molt bé amb els tòpics de les radiografies familiars i sap sostenir la tensió fins al final de la tercera temporada. Atenció al seu magnífic repartiment.

ELS DURRELL (RTVE Play)

De què va: Louisa Durrell és vídua, té quatre fills i la sensació que la freda Gran Bretanya no és el millor lloc per guarir-se de la pèrdua i les decepcions. Decideix anar a viure a l'illa grega de Corfú per iniciar una nova vida i aviat descobreix que ha estat la més encertada de les seves decisions.

Valoració: Més que una sèrie en el sentit tradicional de la paraula, és un lloc en el que voldries viure. És així pel seu meravellós costumisme, pels diàlegs, pel repartiment (és on vam descobrir l'ara tan de moda Josh O'Connor) i per la sensació que els coneixes de tota la vida. Imprescindible.

ETIQUETES:

Deixa un comentari