Cinc sèries judicials imprescindibles que podeu veure a les plataformes

El món judicial insisteix a ser notícia, però a les sèries advocats, fiscals i jutges han donat moltes alegries. Us proposem cinc títols que no us podeu perdre

THE GOOD WIFE (Movistar + i SkyShowtime)

De què va: Quan el seu marit Peter és empresonat per malversació de fons públics i els seus escàndols sexuals, Alicia Florrick es veu obligada a reinventar-se i tornar a exercir d'advocada per ajudar la seva família. Aviat comença a treballar en un bufet, on acaba convertint-se en una de les seves professionals més reconegudes .

Valoració: Una sèrie extraordinària per molts motius: per descripció de personatges, per les seves vinculacions amb l'actualitat política, pel seu discurs feminista i per comptar amb un dels girs més colpidors de la televisió moderna. El seu spin-off, "The Good Fight", també és de visió obligada.

DEFENDER A JACOB (Apple TV)

De què va: Andy Barber és un fiscal amb aspiracions que té un expedient impol·lut. La seva vida i la de la seva dona fa un gir radical quan el seu fill adolescent Jacob és acusat de la mort d'un company de classe. Barber es proposa demostrar la innocència del noi. Però coneix realment el seu fill?

Valoració: Una magnífica minisèrie que mereix molt més reconeixement del que té. A banda de crear una atmosfera de sospita permanent digna de Hitchcock i comptar amb un final absolutament desarmant, compta amb unes esplèndides interpretacions de Chris Evans (també productor), Michelle Dockery i Jaeden Martell.

EL ABOGADO DEL LINCOLN (Netflix)

De què va: Després de molts anys apartat de l'esfera pública, l'advocat de Los Angeles Mickey Haller torna als jutjats per fer-se càrrec d'un dels casos d'assassinat més complexos de la seva carrera. Haller no respon al perfil tradicional d'un advocat, ja que renuncia a tenir oficina i treballa des del seu Lincoln.

Valoració: Adaptació de la popular saga de novel·les de Michael Connelly que encerta de ple en la captació del seu esperit i, a la llarga, fa pinta que es convertirà en una sèrie de culte. Compta amb un actor protagonista, Manuel García-Rulfo, que sap portar el personatge al seu terreny sense trair-ne l'essència.

THE SPLIT (Filmin)

De què va: Hannah s'ha guanyat una gran reputació com a advocada de divorcis, però això no impedeix que la seva pròpia mare, Ruth, sigui un tap en la seva ascensió professional. És per això que abandona el bufet familiar i comença a treballar en una firma rival, portant els casos amb mà de ferro.

Valoració: Una de les grans produccions britàniques dels darrers anys i la demostració que es pot fer una sèrie judicial d'aires clàssics sense renunciar a la renovació del gènere. El millor d'aquesta mirada tan costumista com intensa al món judicial és que els conflictes dels personatges són molt creïbles.

ASÍ NOS VEN (Netflix)

De què va: El 1989, cinc adolescents de Harlem són injustament acusats d'una brutal agressió en ple Central Park. Malgrat els seus intents per demostrar la seva innocència, el judici pels fets es converteix en un exemple de les llacunes, i sobretot del racisme estructural, del sistema judicial nord-americà.

Valoració: Una estremidora minisèrie creada i dirigida per Ava DuVernay que aborda un cas real amb rigor dramàtic i un esperit de denúncia que atrapa des de la primera seqüència. El repartiment també està a un gran nivell i les escenes del judici estan rodades amb una admirable contenció dramàtica.

ETIQUETES:

Deixa un comentari