ANUNCI

RTVE retransmetrà la final d'Eurovisió 2024 en català per primera vegada: "És històric"

La cadena pública espanyola anuncia que farà retransmissió de la final en català a través de La 1 i Ràdio 4

Sònia Urbano i Xavi Martínez faran la retransmissió en català d'Eurovisió 2024

La gran final d'Eurovisió 2024 que se celebrarà el proper dissabte 11 de maig a Malmö, Suècia es podrà seguir en català per a través de La 1 de TVE i de Ràdio 4. Aixó ho va anucniar aquest dimarts RTVE Catalunya que va presentar les novetats per al nou trimestre entre les que destaquen el nou magazín de tarda L'Altaveu que presentarà Danae Boronat.

L'emissió d'Eurovisió es podrà escoltar en català amb els comentaris de Sònia Urbano i Xavi Martínez, a Ràdio 4 i en versió dual en castellà i català a La 1. "Estem molt il·lusionats. És històric, és la primera vegada que ho fem en català", han celebrat els seus presentadors.

Cal recordar que l'emissió del certamen musical va arrasar l'any 2023 amb 770.000 espectadors i un 39,2% (39,7% a Espanya) durant les actuacions i un estratosfèric 46,5% (47,6% a Espanya) i 718.000 seguidors durant les votacions.

Abans d'aquesta cita i per anar escalfant motors, RTVE Catalunya també emetrà Catalunya, 12 punts, un documental de Jero Rodríguez que repassa els grans moments dels artistes catalans. "14 artistes catalans han participat a Eurovisió representant Espanya", va recordar Urbano.

Entre els artistes que participaran a l'especial Catalunya, 12 punts destaquen Salomé, José María Bacchelli, Nina, David Fernández (Rodolfo Chikilicuatre), Alfred Garcia i Miki Núñez, i els experts Reyes del Amor, Luis Troquel i Àlex Marteen.

ETIQUETES:

Deixa un comentari