ELECCIONS CATALANES

Quan i on s'emetrà el debat del 12-M a TV3 que Puigdemont volia celebrar a Perpinyà?

El debat amb els candidats a les eleccions catalanes es farà el dimarts 7 de maig sense la presència del cap de llista de Junts

Plató del debat de candidats a Barcelona del 2023 a TV3

El debat de TV3 amb els candidats a les eleccions catalanes del proper 12 de maig se celebrarà el dimarts 7 de maig després del TN Vespre. Una data que havia estat en l'aire en cas que el Barça s'hagués classificat per les seminfinals de la Champions i que hauria fet conicidir el partit amb el debat del 12-M. Així doncs, l'especial se celebrarà només cinc dies abans que s'obrin les urnes, però ho farà sense l'assistència del cap de llista de Junts+, Carles Puigdemont que no podrà assistir al plató de TV3.

Cal recordar que el grup parlamentari de Junts havia enviat una carta al Consell de Govern de la CCMA demanant que el debat se celebrés a la seu de 3Cat a Perpinyà, a la Catalunya Nord, per permetre que Puigdemont també hi pogués participar. Segons els juntaires la "televisió i ràdio nacionals" també operen a la Catalunya Nord i això feia possible un debat al territori "sense traves tècniques".

Una proposta però, que ha quedat descartada per la direcció de la cadena pública que compta amb tres membres del PSC, dos d'ERC, que ostenta la presidència; i dos de Junts. La previsible baixa de PSC, PP, Vox i C's a Perpinyà i les possibles denúncies que hauria rebut la Junta Electoral (JEC) han fet inviable aquesta possibilitat. Per tant, com que Carles Puigdemont no podrà creuar la frontera espanyola fins que la llei d'amnistia entri definitivament en vigor, qui té més números d'ocupar el seu lloc és el número tres i exconseller de Territori Josep Rull.

Plató del Debat 14-F a TV3

On s'emetrà?

Un dels altres dubtes que també s'ha resolt és el plató on se celebrarà el debat. I és que cal recordar que el plató 1 de Sant Joan Despí on habitualment s'habilita per als especials electorals o La Marató, ara està ocupat per Eufòria. Una coincidència que ja es va produir al maig del 2023, quan TV3 va haver de pagar 153.000 euros a Mediapro per llogar un dels seus platós a la Diagonal de Barcelona.

Aquesta vegada, la cadena pública optarà per habilitar el plató 2, des d'on la temporada passada s'emetia el Planta baixa i que actualment està buit a l'espera de construir el plató provisional que haurà de permetre la reforma dels Telenotícies prevista per a la tardor.

ETIQUETES:

Deixa un comentari