ESTRENES

Les estrenes més destacades de la setmana (1 a 7 d'abril)

La nova entrega de "La Profecia" i la sèrie "La Academia" encapçalen les principals novetats a cinemes i plataformes

"L'Acadèmia" lidera la nit a TV3

02/04: L'ACADÈMIA (3Cat i Amazon)

De què va: L'Acadèmia és com es coneix el centre de formació de l'Apolo FC, un dels equips de futbol més prestigiosos del món. Tothom que aconsegueix entrar-hi té un somni, però també descobreix que complir-lo no és gens fàcil. La relació entre alumnes i professors, i també entre companys, acaba marcant els entrenaments.

Valoració: Una sèrie espanyola que aborda les interioritats de la formació esportiva d'elit, però sobretot és un retrat del xoc generacional que busca la identificació de l'espectador. Atenció al repartiment: Diego Martín, Bárbara Goenaga, Luka Peros, Marc Soler, Paco Tous, Irene Montalà i el gran Marc Martínez.

04/04: RIPLEY (Netflix)

De què va: Als anys 60, Tom Ripley és un home que aspira a escalar socialment i deixar enrere un passat molt tèrbol. Per això accepta l'encàrrec d'un milionari de contactar i vigilar el seu fill, que porta una vida d'excessos a Venècia. Al principi es fan amics, però aviat la seva relació fa una tomb inesperat.

Valoració: Una nova versió de la magnifica "El talent de Mr. Ripley" de Patricia Highsmith que durant els seus vuit episodis es dedica a reformular estèticament les adaptacions prèvies d'aquest personatge. De moment no la podria haver encertat més amb l'elecció del protagonista, Andrew Scott.

05/04: SUGAR (Apple TV)

De què va: John Sugar és un detectiu privat de Los Angeles que té seriosos problemes per sobreviure als seus dimonis personals. Quan li encarreguen investigar la misteriosa desaparició de la neta d'un productor de Hollywood, Sugar descobreix que hi ha dimonis encara més perillosos allà fora.

Valoració: Atenció a aquesta sèrie. Colin Farrell interpretant un detectiu privat cremat de tot i de tothom que investiga un cas que cada cop es va tornant més pertorbador? Només amb la premissa ja mereix una oportunitat, i més comptant amb secundaris com Amy Ryan i Kirby Howell-Baptiste.

05/05: LA PRIMERA PROFECÍA (Cinemes)

De què va: Durant els anys 70, la jove Margaret és enviada a Roma per consagrar la seva vida a Déu i l'Església. Però de mica en mica es va adonant que el seu entorn té uns plans molt sinistres per a ella. I aquests passen per convertir-la en la mare de l'Anticrist. Un capellà farà tot el possible per ajudar-la.

Valoració: La preqüela de la magnífica "La Profecia" prova de recrear el to i la narrativa que li va imprimir Richard Donner, però el resultat és infinitament més convencional i previsible. El millor són alguns moments prou inquietants i la presència de Nell Tiger Free, protagonista de la sèrie "Servant".

05/05: PÁJAROS (Cinemes)

De què va: Colombo, un home que treballa en un garatge i trafica amb marihuana, és contractat per Mario, un observador d'aus. Vol que li faci de xofer fins a la Costa Brava, però el moviment migratori dels ocells implica que el viatge s'allargui fins a Romania. Colombo accepta, tot i sospitar que Mario no li acaba de dir tota la veritat.

Valoració: Pau Durà coescriu i dirigeix aquesta "road movie" que reflexiona sobre la maduresa, la masculinitat i el que ens uneix a persones aparentment antagòniques. Presentada al Festival de Màlaga, on va guanyar el premi a millor actor, compta amb uns immensos Javier Gutiérrez i Luis Zahera.

ETIQUETES:

Aquesta noticia té 1 comentari

  1. Vi Xitxarel·lo

    A mi m'agradaria que hi sortissin en Farelo, en Xarel·lo i en Xitxarel·lo. Lo millor dels actors catalans.

Deixa un comentari