SÈRIES

Això és tot el que sabem de la nova sèrie de Carles Porta a 3cat

Després de l'èxit de Crims, el periodista lleidatà torna a la televisió pública catalana amb un nou projecte sobre els homicidis de Tor que promet rècords d'audiència

Carles Porta, en imatge d'arxiu | Josep Lluís Escudero

El periodista Carles Porta, un dels ideòlegs de la ja mítica sèrie Crims, torna a 3cat per la porta gran. Tot i que encara no se sap la data exacta, sí que coneixem que serà amb una nova entrega de les seves investigacions sobre els crims de Tor. Sota el títol Tor, la muntanya maleïda, aquesta nova peça documental de Porta promet ser un nou èxit d'audiència, després de les grans xifres amb les quals va tancar Crims la quarta temporada.

Segons ha avançat Vilaweb, Tor, la muntanya maleïda constarà de vuit capítols en els quals es tornarà a aquesta petita localitat lleidatana a tocar d'Andorra on el veïnat està enfrontat des de fa dècades per la propietat del cim. Porta fa anys que segueix la història. De fet, la seva primera aproximació als fets va ser a finals de la dècada dels 90, quan va publicar un documental sobre els assassinats que s'hi van viure. Després d'això, mai els ha abandonat i, durant els anys, ha continuat investigant sobre una història que sempre l'ha fascinat.

El 2005 va publicar Tor, tretze cases i tres morts, resultat de les seves recerques. Aleshores, també la peça va ser un supervendes. 13 anys després, en va fer un pòdcast reconstruint els anys d'investigació i com va ser el procés de gravació del documental. Ara, fa quatre anys que treballa en la nova sèrie del 3cat amb noves troballes sobre el cas. Això sí, el periodista ja va deixar clar en una entrevista recent que la televisió pública catalana no havia mostrat molt d'interès en el nou projecte. Precisament per això, l'havia començat a fer amb una emissora espanyola. Finalment, però, han arribat a un acord amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Un altre aspecte que estava damunt la taula és, en comptes de fer una peça audiovisual, apostar per un nou llibre sobre els assassinats a la muntanya de Tor. Una opció que va acabar sent descartada i gràcies a la qual, ben aviat, els espectadors i espectadores catalanes podran descobrir en pantalla qui és l'homicida de Josep Montané, un dels actors més polèmics amb la gestió de la muntanya.

ETIQUETES:

Deixa un comentari