NETFLIX

Netflix presenta el tràiler del polèmic documental "No me llame Ternera"

La conversa entre Jordi Évole i Josu Ternera arribarà a la plataforma el 15 de desembre després de setmanes de polèmica.

Évole, durant el documental

És un dels projectes audiovisuals més escodrinyats de tot el 2023. I aquest dilluns arriba el tràiler oficial de la mà de Netflix. El documental "No me llame ternera" va suposar un terratrèmol polític des de la seva estrena al Festival de Cinema de Sant Sebastià i ara, després de mesos d'intens debat ètic, moral i periodístic, aterrarà a la plataforma més coneguda del planeta.

L'obra dirigida per Jordi Évole i Màrius Sánchez, ens presenta el periodista català en conversa amb Josu Urrutikoetxea, conegut com a Josu Ternera, i un dels líders de la banda terrorista ETA. En un document audiovisual d'una hora, aborden diverses temàtiques molt sensibles que, fins ara, cap dirigent del grup armat havia respost en públic ni en un mitjà comunicació -i encara menys en un documental-.

Encara que la seva estrena va significar un terratrèmol com feia molts anys que no es produïa al voltant de Sant Sebastià, Évole va aconseguir diversos reconeixements en el món del periodisme per la seva entrevista a Urrutikoetxea. També va ser reconegut en la categoria de llibertat d'expressió als Premis Periodisme Basc 2023.

ETA i NETFLIX

No és la primera vegada que la plataforma estrena contingut documental sobre la banda terrorista ETA al seu catàleg. Tot i haver estat criticat pels sectors més conservadors de la política espanyola, la multinacional -que té una forta sectorial a l'estat espanyol- ha apostat per diversos productes audiovisuals que abordaven el conflicte armat del País Basc.

"El fin de ETA", documental de Justin Webster i estrenat el 2017, també va suposar un terrabastall polític. Arnaldo Otegi i Jesús Eguiguren (exlíder del PSOE al País Basc) van revelar converses i trobades per intentar posar fi al conflicte. En els darrers anys s'han estrenat noves ficcions, documentals i sèries sobre el tema que han rebut una gran resposta de la crítica. Una petita llista a les plataformes:

  • Patria (2020) – HBO Max | Sèrie de TV
  • Maixabel (2021) – Netflix | Pel·lícula
  • La línea invisible (2020) – Movistar | Sèrie de TV
  • Parot (2021) – Amazon Prime Video | Sèrie de TV
  • El desafío: ETA (2020) – Amazon Prime Video | Sèrie de TV
  • Érase una vez en Euskadi (2021) – Netflix | Pel·lícula
  • Bajo el silencio (2020) – Filmin | Documental
  • ETA, el final del silencio (2019) – Movistar | Sèrie de TV
  • El fin de ETA (2017) – Netflix | Documental

L'any 2024 està prevista l'estrena d'una nova pel·lícula sobre ETA, en aquest cas de ficció, que relatarà una història molt crua. Carolina Yuste interpretarà a la policia Aranzazu Berradre Marín (pseudònim), que es va infiltrar a la banda terrorista en els anys més cruels del conflicte. Gràcies a la seva feina van desarticular el comando Donosti. Dirigirà el film Arantxa Echevarria, una de les més prolífiques de tot l'Estat.

ETIQUETES:

Deixa un comentari