PROJECTE FALLIT

8tv deixa un deute de 2,8 milions d'euros i els seus inversors reconeixen unes pèrdues de 10 milions

El jutge ha acordat l’arxiu del procediment del concurs de creditors que deixa un deute de gairebé 3 milions d'euros

8tv deixa un deute de 2,8 milions d'euros

Emissions Digitals de Catalunya, l'empresa gestora de l'extinta 8tv de l'empresari italià Nicola Pedrazzoli, ha tancat el concurs de creditors amb un deute de 2,8 milions d'euros a proveïdors, segons ha informat el digital Principal, també propietat de Pedrazzoli.

El múltiplex pel qual emetia 8tv, i els canals Verdi Clàssics, Fibracat TV i Barça TV, va cessar definitivament les seves emissions el passat mes d'octubre després d'un concurs de creditors. Un procediment que es va iniciar l'1 de setembre per la situació d'insolvència arran de la davallada dels ingressos publicitaris i del lloguer dels canals a Fibracat i BarçaTV i que finalment ha quedat arxivat.

Segons apunta el citat mitjà, el jutge ha acordat l'arxiu del procediment concursal reconeixent que ni els representants legals, administrador ni directors generals han agreujat la situació econòmica de l'empresa. El concurs de liquidació de l'empresa es va tancar amb el pagament de totes les nòmines als treballadors, sense cap pagament mensual pendent però amb un deute de 2,8 milions d'euros a proveïdors.

D'aquests el 68%, és a dir, 1,9 milions d'euros corresponen a Tradia, empresa proveïdora del senyal televisiu. La resta, uns 10 milions d'euros, és la pèrdua que han tingut els inversors del projecte i que ja no podran recuperar.

Pedrazzoli fracassa amb 8tv

Pedrazzoli, quart intent fallit

No és la primera vegada que Nicola Pedrazzoli intenta impulsar un projecte televisiu a Catalunya. L'any 2005 va posar en marxa el desaparegut Canal Català que va cessar les seves emissions al 2014. El Punt Avui TV li va prendre el relleu, però al desembre del 2019 també va acabar tancant per problemes econòmics.

Uns anys més tard, Pedrazzoli, ho va tornar a intentar amb Tevecat, un nou canal que va començar a emetre el 27 d'abril del 2020, a les freqüències que va deixar lliures El Punt Avui TV. Entre els seus programes destacaven el debat polític Catalunya Opina, liderat pel frare franciscà Carlos Fuentes.

L'any 2021, l'empresari l'italià es va quedar amb el múltiplex dels canals del Grup Godó per uns 10 milions d'euros i va intentar rellançar el canal amb una inversió de 4 milions d'euros anuals i fitxatges de renom com Frank Blanco, Pilar Rahola, Edaurd Pujol o Vicent Sanchis. Però la caiguda de la publicitat, les pobres audiències, que no van superar l'1% de quota mensual i els deutes amb el proveïdor del senyal dels quatre canals, van fer inviable el nou projecte.

ETIQUETES:

Deixa un comentari