OPINIÓ MEDIÀTICA

Xavier Sardà, Ana Rosa Quintana i Carlos Herrera esclaten contra l'amnistia i Puigdemont: "És espantós"

Els tres presentadors s'han mostrat molt crítics amb els acords del PSOE i els partits independentistes: "Ho haurem de pagar els espanyols"

Xavier Sardà a "Tarde AR" (Telecinco)

La llei d'amnistia pactada entre el PSOE i els partits independentistes ha enfurismat d'allò més a la dreta mediàtica, tot i que no només. Una de les més virulentes ha estat Ana Rosa Quintana que va començar el seu TardeAR d'aquest dilluns criticant l'acord entre el PSOE i ERC pel qual es condonarà el 20% del deute de Catalunya amb l'Estat.

"Anem a parlar de pasta. L'acord ratificat entre el PSOE i ERC en el marc de la investidura de Pedro Sánchez implica que el govern condoni un 20% del deute que té Catalunya amb l'Estat. Aquest 20% són 15 mil milions d'euros. La pregunta que ens fem tots és d'on surt aquesta pasta i com ens afecta les nostres butxaques?", va qüestionar la presentadora. "Són uns diners que haurem d'anar pagant tots els espanyols", va afegir.

En aquest instant, Xavier Sardà, votant declarat del partit socialista, li va donar la raó i encara va anar més enllà: "La condonació del deute i rodalies pot ser que sigui normal però el preàmbul és espantós des del punt de vista polític. El PSOE fa seves tota la visió que té ERC de la realitat i accepta tot el criteri independentista d'ERC. Em sembla pitjor tot aquest preàmbul que tota la resta", va criticar el presentador català.

"TardeAR"

"Un pròfug està decidint el govern d'Espanya"

Per si això no fos poc, Xavier Sardà, també va criticar la futura llei d'amnistia "Jo no estic d'acord amb l'amnistia i sí amb unes mesures de gràcia diferents. És a dir que tot el que van fer els jutges i la policia va ser un error i et dono l'amnistia, no".

"Jo estic amb Sardà", va dir Ana Rosa, assegurant que el que més li preocupa no són les contrapartides financeres, ni el traspàs de Rodalies. "Tenim a un senyor que és un pròfug de la justícia i es diu Puigdemont que està decidint el govern d'Espanya. Veurem què demana Puigdemont perquè com ja ha demanat Esquerra, ell demanarà més", va sentenciar.

Com li va recordar algun espectador a les xarxes socials, el programa que no havia de fer contingut polític, sembla més preocupat per fer caure el govern de Pedro Sánchez enlloc de liderar les tardes de Telecinco. Aquest dilluns Ana Rosa va fer un pobre 8,7% a Catalunya i un 10,1% a Espanya.

Carlos Herrera "Espanya pagarà un preu humiliant"

A Onda Cero, el presentador Carlos Herrera ha estat una mica més moderat al seu editorial d'aquest dimarts, després de veure les imatges i els vídeos de les manifestacions a les seus del PSOE contra l'amnistia. El periodista ha començat fent una crida a la calma: "Està tothom molt nerviós i convé aixecar el peu de l'accelerador. Si a mi em pregunten la meva opinió personal, els diré que, manifestacions en seus de partits polítics, com escarnis, no em van agradar abans, no m'agraden ara".

Malgrat això, Herrera ha criticat amb contundència a Carles Puigdemont: "Intentarà treure quantes més coses millor. Si al final hi ha acord, Espanya pagarà un preu humiliant. Per si això no fos poc, la Fiscalia de l'Estat ara és advocada defensora de Puigdemont", ha criticat.

ETIQUETES:

Deixa un comentari