NOVA PLATAFORMA

TV3 fa balanç del nou 3Cat i reconeix alguns problemes tècnics: "Tenim mig milió d'usuaris"

Més de mig milió d'usuaris s'han donat d'alta a la nova plataforma i més d'un milió i mig de dispositius únics hi han accedit

Cristina Villà, responsable d'estratègia digital de 3Cat fa balanç de la nova plataforma

El passat 31 d'octubre es va estrenar l'anomenat "Netflix català", la nova plataforma del 3Cat que agrupa els continguts de TV3 i Catalunya Ràdio, a més d'oferir-ne d'únics en format digital. Així, amb un únic registre gratuït, els usuaris ja poden consumir tots els productes elaborats per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), des d'una única aplicació, anomenada 3Cat.

Passats els primers quinze dies, els responsables de la cadena pública han fet balanç davant de tota la indústria audiovisual catalana en un acte que s'ha celebrat aquest dimarts a l'auditori del Disseny del Hub de Barcelona. L'acte, organitzat pel Clúster Audiovisual de Catalunya ha estat presentat pel conductor del TN Vespre, Toni Cruanyes.

Lluís Garriga, secretari del consell de govern de la CCMA, ha intervingut en substitució de la presidenta Rosa Romà, que no ha pogut assistir a la convocatòria com estava previst. "Estem molt satisfets perquè les dades dels primers quinze dies són molt engrescadores. En quinze dies hem aconseguit mig milió d'usuaris registrats i hem tingut 7 milions de reproduccions de vídeo i àudio", ha celebrat Garriga. Pel que fa als continguts del SX3 han augmentat un 24%.

Les dades del nou 3Cat

"Volem competir amb les grans plataformes"

Durant l'acte, Cristina Villà, directora d'Innovació, Recerca i Estratègia Digital del 3Cat ha assegurat que "l'objectiu del 3Cat és competir amb les grans plataformes". Villà ha posat en valor el catàleg de la plataforma amb 319 sèries i 106 pel·lícules i més de 860 programes. Pel que fa als reptes de futur, la responsable de la plataforma ha explicat que estan preparant nous formats com un joc de Crims i que acceleraran el ritme de producció de les segones temporades d'aquells espais que hagin estrenat amb èxit.

"Tots els continguts del nou 3Cat seguiran sent 100% gratuïts i d'accés universal", ha volgut deixar clar. Tot i això, ha explicat que en el cas que arribin a acords amb d'altres empreses, ha apuntat que cadascuna mantindrà el seu model de negoci. Un exemple és el cas de Movistar+, que actualment ja permet accedir a d'altres plataformes des de la seva pròpia aplicació. Tots els continguts del 3Cat es podran veure des de l'estranger, però aquells espais que no siguin de producció pròpia, només estaran disponibles a l'estat espanyol.

Les xifres del nou 3Cat

Problemes amb alguns televisors

Pel que fa als problemes tècnics que han tingut alguns usuaris a l'hora d'accedir a la plataforma especialment a través del seu televisor, Villà, ha reconegut que existeixen, però que treballen per resoldre-ho el més aviat possible: "Hem desenvolupat el projecte en només 8 mesos i no hem pogut fer aplicacions per a tots els models de televisió, més de 1.200 en total. Cada televisió té el seu model i no hem pogut fer-ne un per a tots els televisors".

Cal recordar que el recent estrenat 3Cat encara no és la versió definitiva de la plataforma. El projecte culminarà durant l'any 2024 quan la productora Mediapro es farà càrrec de l'aplicació. "En el mínim temps possible farem un segon salt endavant que ens ha de permetre desenvolupar funcionalitats d'altres plataformes com el multiusuari", ha explicat la responsable de la cadena.

ETIQUETES:

Comentaris ( 4 )

 1. Santiago Izquierdo

  Estic registrat tinc un televisor Samsung QE43Q60AAU i no tinc cap problema per accedir al 3cat. La pega es que tot sovint, al mig d'una emisió el video s'atura sense cap explicació. Algun cop va be, pero no es fiable un sistema que mai saps si podras acabar o no la visualització.
  Si no fos per aixó, estaria molt bé, pero en la situació actual NO SERVEIX. NO ES POT UTILITZAR AMB GARANTIA
  Amb altres plataformes no tinc cap problema.

 2. Ma.Pilar Romero

  No tinc cap problema amb altres apps només en aquesta i no sé perquè. TV Samsung de 2015. Veia TV3 perfectament. Pel que fa a 3cat està descarregada i no em demana contrasenya. Amb el botó vermell no s'obre res. Entro per app 3cat i surt l'antiga tv3 i diu que hi ha un problema tècnic i que ho intenti un altre dia. Però cada dia igual i no especifica quin problema tècnic es. No obstant, quan visualitzo un programa en entrar a TV3 (per l'app 3cat), a dalt, a l'esquerra, em surt el logo 3cat. Total: un desastre! No penso tirar el meu TV que funciona perfectament només perquè no puc veure 3cat. Qué passa?. Només tinc problemes amb aquesta app. Seria desitjable que, abans de instaurar s'asseguressin que l'app arriba a tothom, d'altra banda no entenc tanta publicitat si només poden accedir uns quants!!! Bé, no sé si aquest comentari servirà d'alguna cosa o si m'enviaran el correu tipus que aquest sí que serà per a tots.

  1. Redacció EMDT

   Ma Pilar, et recomanem que adrecis la teva queixa al Servei d'Atenció a l'Audiència de TV3 en aquest enllaç: https://www.ccma.cat/atencio/
   Gràcies pel teu comentari que és compartit amb d'altres usuaris!

 3. Amparo

  Des d'aqui si vull donar les gràcies al que fan en Tv3 per la seua audiència, és molt d'agrair i ho dic amb veu alta. A casa notem, una certa anomalia al sistema: De vegades en entrar al sistema, et demana usuari i contrasenya, altres no, passes directament, també ho vull palesar.

Deixa un comentari