OT 2023

"OT" s'estrena aquest dilluns a Amazon amb acadèmia i plató renovats a Terrassa

El concurs musical inicia una nova etapa a Amazon Prime Video amb gales en directe i la cantant Chenoa com a presentadora

Els protagonistes d'"OT 2023" (Prime Video)

Amazon Prime Video ha presentat aquest dimecres 15 de novembre Operación Triunfo 2023, la nova edició del concurs musical que emetrà la seva primera gala el proper dilluns 20 de novembre a la plataforma. Les gales setmanals estaran presentades per una de les cares més conegudes de la primera edició del concurs en el ja llunyà 2001: Chenoa, que ha assegurat estar "molt agraïda per començar aquest projecte"."Em resulta emocionant, estic molt nerviosa", ha dit.

La cantant mallorquina d'origen guineà Buika, el productor Pablo Rouss (que ha treballat amb artistes de la talla de Sebastián Yatra, Belén Aguilera o Pole) i la locutora de Los 40 Cristina Regatero seran els membres fixos del jurat d'OT 2023, que tindrà cada setmana un quart membre rotatori que anirà variant entre músics espanyols i llatinoamericans. I és que el programa, el guanyador del qual s'endurà un xec de 100.000 euros, es podrà seguir també a la carta des d'una trentena de països d'Amèrica Llatina.

Així s'ha donat a conèixer aquest dimecres en la presentació del talent show al Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa, que tornarà a acollir, per quarta edició, el concurs musical, que enguany migra a la plataforma de pagament, convertint-se en el seu primer contingut d'entreteniment en directe.

Un plató amb capacitat per a 900 espectadors

El nou plató comptarà amb capacitat per a 900 espectadors (100 asseguts i la resta, drets, en dos fossars al costat de la ja famosa passarel·la, i dos llotges a costat i costat dels fossars), des d'on s'emetran les gales setmanals

El plató compta amb 400 metres quadrats de pantalles led i la ja famosa passarel·la que dilluns només aconseguiran creuar 16 dels 18 aspirants, que es convertiran ja en concursants de ple dret i entraran a conviure a una acadèmia remodelada i ampliada, amb 1.200 metres quadrats i amb més llum natural i més verd. De fet, com ha explicat Tinet Rubira, director de la productora del programa, Gestmusic, s'han eliminat els passadissos de càmeres, que seran totes visibles i robotitzades (n'hi haurà 55) i s'han guanyat 200 metres quadrats respecte de l'ultima edició, emesa el 2020.

L'acadèmia compta amb una distribució un pèl diferent a la d'altres ocasions, però en essència segueix sent la mateixa, amb una zona de de vida, amb recepció, sala d'estar, menjador-cuina, banys i vestuari, habitació, i una terrassa on enguany no es permetrà fumar, i una altra zona de feina, amb la famosa sala del piano de Manu Guix, una gran sala per fer-hi activitats en grup, tres box equipats amb ordinadors, instruments i micròfons perquè els concursants assagin les cançons i tres sales més petites pensades, entre altres, per a les classes de tècnica vocal i interpretació.

El claustre de professors

El claustre de professors tornarà a estar capitanejat per Noemí Galera com directora de l'acadèmia i Manu Guix com a director musical. El també català Gerard Ibáñez s'estrenarà com a professor de cant coral. Mamen Márquez i Vicky Gómez tornaran a ser les encarregades de tècnica vocal i coreografia, respectivament. Abril Zamora s'incorpora com a professora d'interpretació i Vic Mirallas i Pablo Lluch, com a professors de repàs.

Hi tornarà a haver classes de ioga, aquest cop amb Verónica Blume; de ball urbà, amb Judith Endje; de fitness, amb Toni Hinojosa, i d'anglès, amb Jill Earnshaw. Noemí Galera també ha destacat que cada dissabte els concursants tindran una classe de composició amb diversos experts i que cada dijous entre les 13 i les 14 hores participaran en una xerrada en què es tractaran diversos temes.

Gales de 90 minuts i postgala

Com ja es va anunciar fa unes setmanes, les gales seran més curtes, de 90 minuts, però comptaran, com és habitual, amb una actuació grupal, les dels nominats i les de la resta dels concursants. Segons han destacat els responsables de Prime Video i Gestmusic, seran més dinàmiques i centrades en les actuacions musicals dels concursants. Aquest dijous 16 de novembre, els subcriptors de Prime Video podran conèixer ja els 18 aspirants que participaran a la gala 0 a través de dos especials de 45 minuts sobre el càsting final.

Per primera vegada, Noemí Galera i alguns dels professors de l'acadèmia estaran en el plató durant la gala, la qual cosa els permetrà interactuar amb la presentadora i els concursants. A més, s'introduirà un espai nou en el plató anomenat Green Room, destinat als concursants, on podran esperar abans de la seva actuació.

Les gales s'emetran cada dilluns a les 22 hores a través de Prime Video, que també oferirà una post-gala presentada per l'actriu i streamer Masi Rodríguez. A banda, hi haurà un magazín diari (de dimarts a dissabte, a les 22 hores) presentat Xuso Jones amb el resum de tot el que passi en el programa.

Chenoa, Noemí Galera i Tinet Rubira / Lluís Clotet

El concurs durarà 14 setmanes i a través del canal de YouTube d'OT es podrà seguir en obert tot el que passi dins de l'acadèmia (repartiments de temes, passis de micro, classes, àpats…). També hi haurà una app mòbil del programa, que ja es pot descarregar a l'App Store d'Apple i a Google Play, i en què l'audiència podrà escollir el concursant "favorit" de la setmana i votar a un dels nominats per salvar-lo de l'expulsió. Aquest serà l'únic mètode de votació. Es podrà votar un cop al dia i durant la gala es disposarà d'un vot extra per als nominats.

Els fans del concurs podran celebrar el Nadal amb una gala especial el 25 de desembre sense nominats ni expulsions.

ETIQUETES:

Deixa un comentari