EL FORASTER

Una senegalesa pica el crostó als espectadors de TV3: "Volem que ens parleu en català"

Una veïna de Sant Pere Pescador deixa sense paraules a Quim Masferrer: "Els catalans no ho estem fent bé"

Quim Masferrer i la Mamarena a "El foraster"

El Foraster de Quim Masferrer va visitar aquest dilluns el municipi de Sant Pere Pescador, a l'Alt Empordà. Com cada setmana, l'espai va arrasar entre l'audiència amb prop de mig milió d'espectadors i un magnífic 25,3% de quota, només superat pel TN Vespre de Toni Cruanyes.

Masferrer va divertir i emocionar una vegada més conversant amb diversos veïns del poble, una d'elles la Mamarena, originària del Senegal. La noia va explicar que va arribar a Catalunya l'any 2004 després de fugir de la guerra. Actualment treballa netejant el pavelló del poble, entre d'altres espais del municipi.

"Després, ens pregunten per què no parlem català"

Però la noia va sorpendre quan va etzibar el següent sobre l'ús del català al presentador de TV3: "Et puc dir una cosa? A mi m'agrada molt parlar català i també m'agradaria que quan la gent s'adreci a nosaltres també ens parlin en català. Així, d'aquesta manera, podrem aprendre a parlar-lo. Quan venen de nou, ens parlen en castellà i resulta que aquí som catalans. I, després, ens pregunten per què no parlem català… Jo penso que la culpa és d'ells. Des d'un principi haurien de fer-ho".

"Però és que el parles molt bé!", li va respondre en Quim, visiblement sorprès. La Mamarena li va explicar que havia après a parlar català gràcies a les seves veïnes que l'havien ajudat molt i als cursos que havia fet.

Masferrer conversant amb la veïna del poble

Després d'això, Masferrer li va demanar que es dirigís a la càmera per adreçar el seu msisatge als espectadors: "Volem que ens parleu en català cada dia, en comptes d'en castellà, com feu entre vosaltres. Així, aprenem nosaltres el català i no hi haurà tants problemes".

"Els catalans no ho estem fent bé"

Un advertiment que van aplaudir molts espectadors i el propi Quim que li va respondre durant el seu monòleg de TV3: "Els catalans moltes vegades no ho estem fent bé! Que és això de donar per fet que ens entendreu millor si us parlem en castellà? És a dir, no només no us parlem en català, sino que us recriminem que no parleu català! Home! Moltíssimes gràcies pel teu missatge i moltes gràcies per haver-nos picat una mica el crostó!".

ETIQUETES:

Deixa un comentari