AIXÍ NO

Indignació màxima amb TVE per una connexió en directe ensenyant el cadàver d'Álvaro Prieto

Un reporter del programa "Mañaneros" ha mostrat el cos sense vida i entre dos vagons del jove futbolista desaparegut

Jaime Cantizano a "Mañaneros"

Indignació i incredulitat màxima amb les imatges difoses aquest dilluns al matí pel programa Mañaneros de Televisió Espanyola. L'espai presentat per Jaime Cantizano, ha localitzat un cadàver entre els dos vagons d'un tren en l'estació de Santa Justa, a Sevilla, l'indret on es va veure per última vegada a Álvaro Prieto, el jove futbolista desaparegut el passat 12 d'octubre.

L'espai ha connectat amb un dels seus reporters que ha relatat en directe i sense previ avís de les dures imatges, que havien vist una cosa "sospitosa entre dos vagons" i això ha provocat que el tren fes marxa enrere. "No sé com explicar això! Acabem de veure com entre dos vagons del tren hi ha una cosa sospitosa. Podeu veure unes bambes, uns pantalons de color beix, una camisa verda, sembla ser un cos sense vida", ha explicat el periodista, amb la veu entretallada.

El reporter del programa "Mañaneros" durant la polèmica connexió

"Aquest tren l'hem parat nosaltres. Jo i el meu càmera hem començat a cridar", ha seguit relatat. En aquest instant, s'ha pogut veure com el presentador, incrèdul i amb cara de circumstàncies, ha recuperat la connexió al plató. "Bueno, anem a intentar recomposar-nos i ser extremadament cuidadosos amb les imatges. Ho hem viscut en directe", ha assegurat. Per si això no fos poc, l'espai ha retolat el moment com una "exclusiva".

"Ha estat fruit de la rapidesa"

Passada una bona estona, el presentador s'ha vist obligat a demanar disculpes en directe. "En nom d'aquesta cadena volem demanar-los disculpes. Ha estat fruit de la rapidesa… Hem emès unes imatges que no s'haurien d'haver vist mai. Ho sentim molt i demanem disculpes a la família. Aquestes imatges han estat retirades de la web i mai més es podran tornar a veure", ha explicat Cantizano.

Al cap d'uns minuts, el Còrdova CF, club del qual era jugador juvenil, ha confirmat que el cos corresponia a Álvaro Prieto.

Indignació màxima a les xarxes

Un fet que com era d'esperar, ha causat estupor entre els espectadors i els usuaris de les xarxes socials. Entre aquests, el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que ha demanat obrir una investigació a la policia per la seva "incompetència" i a TVE per la seva "irresponsabilitat". "Això no es pot fer en directe. No pot ser que la família ho vegi per al tele. Per Déu", ha exclamat Borja Terán.

Per la seva banda, l'usuaria Eva Albiol ha recordat que les imatges vulneraven el còdi deontològic i el manuel d'estil de la cadena pública espanyola. "Periodisme, si us plau!", ha exclamat.

ETIQUETES:

Deixa un comentari