PRESENTADOR

Ricard Ustrell reflexiona abans de la seva estrena als matins de Catalunya Ràdio: "No serà fàcil"

El nou presentador d'"El matí de Catalunya Ràdio" ha assegurat que afronta el repte "amb molta il·lusió, agraït per l'oportunitat i pel privilegi"

Ricard Ustrell amplia la seva presència a Catalunya Ràdio

A partir d'aquest dilluns 4 de setembre, Catalunya Ràdio estrenarà la seva nova graella amb l'objectiu de recuperar terreny i tornar a ser competitiva, després de 14 anys de lideratge ininterromput de RAC1. Amb aquesta premissa, l'actual direcció de l'emissora, encapçalada per Jordi Borda, va decidir rellevar a Laura Rosel i va fitxar a Ricard Ustrell per intentar rellançar El matí de Catalunya Ràdio.

Cal recordar que segons el darrer EGM, Jordi Basté tenia 711.000 oients diaris i Rosel només 443.000. Una pèrdua del lideratge radiofònic que es manté inalterable des de l'any 2008, arran de la sortida forçosa d'Antoni Bassas per desvinences amb la direcció de l'època.

A poques hores de l'estrena dels nous matins de Catalunya Ràdio, Ricard Ustrell, que aquest diumenge també ha fet un especial informatiu pels aiguats a les comarques de l'Ebre, ha fet públiques les seves reflexions sobre la nova etapa que comença. "Ho afronto amb molta il·lusió i amb moltes ganes, agraït per l'oportunitat i pel privilegi que suposa poder tornar a treballar a la ràdio pública del país. Aquest és un repte apassionant i complex. Per això necessitava acceptar-lo sota dues premisses: la confiança i els recursos", ha assegurat.

"Quan el director, Jordi Borda, em va proposar posar-me al capdavant del programa matinal de la ràdio, de seguida em va tornar una mena de nervi intern, una sensació magnífica i reconeguda", ha afegit. Tot i això, en una entrevista aquest divendres a la mateixa emissora, Ustrell va reconèixer que en un primer ho va rebutjar. "Quan el director m'ho va proposar li vaig dir que no. Jo tenia la vida molt tranquila però quan jo li vaig proposar les condicions i em van dir a tot que sí, m'ho vaig repensar", ha revelat.

"Hem de recuperar allò que sembrava cada any el Puyal"

El presentador també ha fet referència a un dels grans referents de la ràdio en català com és Joaquim Maria Puyal. "Ell deia que la verema sempre torna. Aquest motiu empíric m'ha sigut molt útil per afrontar aquest nou "Matí". S'hi suma la comoditat amb què he treballat amb la direcció de Catalunya Ràdio per trobar-nos-hi de nou. Hi he constatat, i espero no equivocar-me, unes ganes i una voluntat clara de posar-nos-hi de veritat, de fer alguna cosa més i de recuperar allò que sembrava cada any el Puyal. És precisament en aquest punt on ens hem trobat".

Ustrell també ha lloat la trajectòria de l'emissora pública: "Catalunya Ràdio és la ràdio dels millors professionals. Els que han fet que aquesta ràdio fos capaç de generar tots els referents radiofònics i periodístics que hi ha en una bona part dels mitjans catalans i espanyols".

"Per fer "El matí de Catalunya Ràdio" m'aferro a aquesta ràdio que he sentit durant tota la meva vida i a tots els professionals de qui he tingut la sort d'aprendre. A més, m'envoltaré de gent amb olfacte i amb passió pel mitjà. La ràdio que m'agrada és la ràdio que es cuida, la que no confon l'espontaneïtat amb la creativitat", ha afegit.

Ricard Ustrell aquest divendres a Catalunya Ràdio

Ustrell: "El que ve al davant no serà fàcil"

El nou presentador també ha reconegut que el repte "no serà fàcil". "Les circumstàncies actuals del país no són les òptimes. Convivim amb una maltractada cultura, regna un ambient més aviat estèril, sovint de pocs significats i massa significar-se. Catalunya, a vegades ensopida i a vegades desconfiada, bada", ha sentenciat.

"Us demano confiança. Cadascú té el seu sentiment, això és una cosa molt íntima, però aquests dies que m'he retrobat amb molts companys de la ràdio he comprovat que tots coincidim en un compromís i en una voluntat. El compromís és el de fer ràdio a la ràdio pública i nacional de Catalunya, la voluntat és la de fer que tornin a passar coses a Catalunya Ràdio. Construïm a partir d'aquí. Estic convençut que ens ho passarem bé. Que torni la verema!", ha conclòs.

ETIQUETES:

Deixa un comentari