MÍTIC HUMORISTA

L'import que haurà de pagar TV3 per poder emetre "Saben aquell", la pel·lícula sobre l'humorista Eugenio

El biopic sobre el popular humorista estarà protagonitzat per l'actor català David Verdaguer i dirigit per David Trueba

Davier Verdaguer serà Eugenio a "Saben aquell"

És un dels humoristes més icònics de Catalunya i com es mereix, Eugenio tindrà un biopic de la mà del director David Trueba i l'actor David Verdaguer a Saben aquell. Una pel·lícula que va començar el seu rodatge a l'abril i que arribarà als cinemes el proper 1 de novembre. El film comptarà amb una espectacular transformació del seu protagonista, amb la barba, les ulleres i el cigar encès que mai faltaven a les actuacions del còmic català.

Qui no ha escoltat alguna vegada "El saben aquell que diu…", la frase mítica amb la que sempre començava els seus acudits? L'encarregat de donar vida a l'humorista és David Verdaguer. "Vaig triar el David perquè, a més de ser un gran actor, té també el ritme d'un humorista, que és una cosa molt difícil d'aprendre. Ell tenia les dues particularitats, a banda de la seva veu i les seves característiques físiques", assegura Trueba.

Distribuïda per Warner Bros Pictures España, la pel·lícula és una producció d'Ikiru Films i coproduïda per 3Cat, entre d'altres. Un cop s'hagi emès als cinemes, la cinta també es podrà veure en obert a la televisió. Però perquè això passi, TV3 haurà de pagar fins a 225.000 euros per obtenir els drets d'emissió durant deu anys, segons figura al Portal de la Transparència de 3Cat.

El film, està ambientat a finals dels anys 60, i explica com Eugenio va arribar a la fama i com va ser conèixer la Conchita, la seva primera dona, a qui la pel·lícula també reivindica. L'encarregat de donar vida a aquest humorista atípic és David Verdaguer, exreporter de l'APM? i actor de títols com Estiu 1993 o Els dies que vindran, mentre que l'actriu extremenya Carolina Yuste (Chaavalas, Girasoles silvestres), que interpreta el seu primer paper en català, es posa en la pell de la Conchita.

En l'escriptura del guió de Saben aquell també hi ha participat Albert Espinosa (Polseres vermelles) i la pel·lícula compta amb la música d'Andrea Motis. Al costat de David Verdaguer i Andrea Yuste, completen el càsting Pedro Casablanc (Vicente); Marina Salas (Mari Carmen); Matilde Muñiz (mare d'Eugenio); Boris Ruiz (pare d'Eugenio) i Ramon Fontserè (senyor Amadeu).

ETIQUETES:

Deixa un comentari