NOVA PLATAFORMA

TV3 posa data d'estrena a la 5a temporada de "Crims" i crea un videojoc per al nou 3cat

El programa d'èxit de Carles Porta donarà el tret de sortida a la nova estratègia de la CCMA per fer el salt al món del gaming

Carles Porta, en imatge d'arxiu | Josep Lluís Escudero

El 3Cat, la nova marca de TV3 vol saltar amb força en un nou escenari: el dels videojocs. Rosa Romà, presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ha explicat aquest dimarts les línies generals de la nova estratègia de gaming que abordarà l'entitat en els pròxims mesos. El punt més destacat i cridaner és el de la creació d'un videojoc al voltant de la sèrie documental Crims, el programa d'èxit de Carles Porta.

Aprofitant l'arribada de la cinquena temporada, prevista per al febrer del 2024, la corporació llançarà aquest videojoc que es dirà Crims. Casos oberts i que estarà disponible per a tauletes i mòbils. Es podrà descarregar des de les botigues d'Apple i Google.

En que consistirà?

Desenvolupat per l'empresa catalana Cubus Games, el videojoc constarà de deu casos -tots ficticis, no es farà servir cap dels reals explicats en els documentals de Porta- que l'usuari haurà de resoldre "amb tot el seu enginy i intel·ligència". El mateix periodista formarà part de diversos vídeos que apareixeran durant la trama del videojoc, que incorporarà elements, pistes, sons i diverses plataformes perquè el jugador vagi avançant. L'habilitat serà cabdal per poder superar les proves.

Així es veurà el videojoc Crims: Casos Oberts

El responsable del departament d'Arts Digitals i Videojocs de la CCMA, Oriol Boira, ha explicat aquest dimarts en una trobada informativa que la intenció de la corporació és establir "uns fonaments molt forts" i obrir nous camins per "teixir sinergies" amb el sector del gaming, que gaudeix d'una molt bona salut a Catalunya.

En paral·lel, la directora d'Innovació, Recerca i Estratègia Digital, Cristina Villà, ha deixat clar que "entren en aquest ecosistema amb humilitat i amb la intenció d'aprendre'n molt". La direcció de 3cat ha assegurat que la intenció "no és fer videojocs amb els continguts ja registrats de les seves marques", sinó iniciar un camí per desenvolupar creacions pròpies.

ETIQUETES:

Deixa un comentari