DENÚNCIA

Un jutge investiga a Toni Soler i Jair Domínguez pel gag de l"Està passant" sobre la Verge del Rocío

Admet a tràmit la denúncia de l'entitat "Abogados Cristianos" per un pressumpte delicte d'escarni contra les creences religioses

Jair Domínguez i Toni Soler a l'Està Passant' (TV3)

El jutjat número 5 de Sant Feliu de Llobregat ha admès a tràmit aquest dimecres la denúncia presentada per la Fundació Espanyola d'Abogados Cristianos contra el programa Està Passant de TV3 pel gag de la Verge del Rocío que es va emetre el 4 d'abril durant les vacances de la Setmana Santa.

Segons ha avançat una vegada més el diari El Mundo, la sala també ha obert una investigació contra els presentadors Toni Soler i Jair Dominguez en què se'ls acusa d'un delicte contra la Constitució espanyola i per la qual hauran d'anar a declarar en la data que fixi el jutge.

En concret, estan acusats de fer escarni de les creences religioses dels catòlics, que segons l'article 525 del Codi Penal està penat amb una multa d'entre vuit i dotze mesos.

Toni Soler responent a les crítiques pel gag

La denúncia d'Abogados Cristianos assegura que l'actriu Judit Martín, disfressada de Verge del Rocío, va arribar a "flirtejar amb un dels directors del programa, arribant a enviar-li un petó i a exclamar "guapo!". També critiquen que frases que va dir Martín com "Tu, que està més maduret, però jo no li faig escarafalls a res, eh?", "estic més calenta que el pal d'un xurrer" o que feia 200 anys "sense fotre un clau com Déu mana.

L'entitat ultraconservadora també retreu a Soler i Domínguez que no paressin de riure durant el gag.

L'actriu Judit Martín caracteritzada de la Virgen del Rocío

La resposta de Soler i Domínguez

Tant Toni Soler com Jair Domínguez, van respondre a les crítiques, assegurant que no pensaven demanar perdó pel gag. De fet, Soler va dir que era ell qui reclamava unes disculpes: Exigeixim disculpes al president d'Andalusia per acusar-nos de menysprear als andalusos perquè és mentida, és irresponsable i es demagògic".

Soler també va exigir disculpes als partits polítics "d'aquí i d'allà" que han aprofitat la polèmica per "arreplegar miserablement quatre vots" i a la premsa espanyola, a la qual va acusar d'intimidar el seu equip, i "això és cosa meva", va assegurar. El de TV3 també va carregar contra els bisbes catalans per "preocupar-se més per l'humor de TV3 que de la pederàstia".

Per la seva banda, Jair Domínguez va assegurar a 8tv que sabia que el gag generaria un bon enrenou: "Mentre estàvem fent l'entrevista amb la Judit Martín, jo pensava: 'Alguna cosa passarà i veia la cara del Toni i ell també feia…. I vam dir: que passi el que hagi de passar!".

ETIQUETES:

Deixa un comentari