CONTUNDENT

Un convidat d'"El Fax de 8tv" esclata contra la cadena per l'ús del castellà: "Us felicito, així guanyeu likes"

El realitzador Marc Lesán va carregar contra la cadena al plató de 8tv: "També blanquegeu a l'extrema dreta"

Marc Lesán a "El fax de 8tv"

El Fax de 8tv d'aquest dissabte va arrencar amb la baixa d'un dels seus presentadors per motius de salut. Pilar Rahola, va ser l'encarregada de saludar als espectadors i anunciar que Eduard Pujol estava indisposat a casa. Al seu lloc, Marta Polo, directora de la cadena propietat de Nicola Pedrazzoli, va conduir l'espai al costat de Rahola.

L'espai va ser la darrera opció de la nit amb un 1,5% de quota i 26.000 espectadors i els convidats van tornar a ser com és habitual, de clara majoria de l'entorn de Junts. Aquesta setmana la diversitat va brillar més que mai per la seva absència com va quedar pal·lès amb les entrevistes als eurodiputats Clara Ponsatí i Toni Comín, l'exdiputat Josep Costa, l'excàrrec de CDC, David Madí, l'exconsellera Vitoria Alsina i l'advocada de Carles Puigdemont, Neus Torbisco.

Però no va ser fins a les acaballes del programa, quan durant un debat amb tiktokers, sociòlegs i periodistes, per analitzar l'ús de les xarxes socials a la campanya electoral, un dels participants va criticar amb duresa a la cadena per l'ús del castellà. Es tracta del realitzador i guionista Marc Lesán, que ja va apuntar maneres quan va saludar amb un "Puta nit i bona Espanya!".

Sergi Maraña i Marta Polo aquest dissabte a 8tv

"Ho feu tot en castellà"

En un moment de la conversa, Marta Polo i el periodista Sergi Maraña, van preguntar per què el compte de Tik Tok de 8tv és un dels que compta amb més seguidors a Espanya. I atenció a la resposta de Lesán: "Té èxit perquè ho feu tot en castellà… Per exemple a l'afer de Bonanova vau penjar talls de seguidors de Desokupa, blanquegeu a la política d'extrema dreta… És una bona estratègia per guanyar 'likes'…".

"També feu continguts expressament en castellà, com alguns podcasts, malgrat que a principis d'any, 8tv va rebre una subvenció de la Generalitat de 500.000 euros per fomentar el català a les xarxes i no s'està implementant", va afegir davant la cara de circumstàncies dels presentadors. I és que en efecte, la cadena té dos podcasts en castellà: El "Ding, dong" sobre identitat de gènere i "Piratas", conduit per Marc Pedrazzoli, fill del propietari de 8tv.

El podcast "Piratas" de Marc Pedrazzoli

Davant d'aquesta acusacions, la directora de la cadena va respondre al noi, assegurant que les subvencions de la Generalitat es donen en base a una llicència de televisió i no de xarxes socials. Una excusa, que no va comprar el seu convidat: "D'acord, encara que a la convocatòria de l'ajuda també es parlava d'estratègia digital… Us felicito per què ho heu viralitzat…".

"El Titanic versió Rahola"

Un moment que no ha passat desapercebut per molts espectadors que no han dubtat a aplaudir el discurs de Lesán i han carregat durament contra la cadena. "Catalunya no es mereix una tele privada que basa el seu model de negoci en donar veu al feixisme. Grandíssim Marc Lesan. Salaris precaris, proveïdors reclamant pagaments i una graella que cau a pedaços. Negar l'enfonsament perquè són líders a TikTok. El Titanic versió Rahola", va escriure el productor Marc Gabernet.

ETIQUETES:

Aquesta noticia té 1 comentari

  1. Matíes

    500.000 euros llançats a les escombreries?. No ens ho podem permetre!!!!!!. Amb els seus diners facin els que vulguin, peró, si us plau, no els hi doneu els meus!!!!!!!.

Deixa un comentari