POLÈMICA

Cristina Riba respon a les crítiques per la diferència d'edat amb Ramon Pellicer: "No és just!"

"Hi ha moltíssimes dones de més de 50 anys i que fan pantalla a TV3", ha assegurat la presentadora del "TN Cap de setmana"

Cristina Riba al "Zona Franca"

TV3 està a punt de celebrar 40 anys i moltes de les seves cares més populars es comencen a jubilar. L'última en dir adéu ha estat la històrica Imma Pedemonte, però no ha estat l'única. Al març, la periodista Maria Josep Soler, més coneguda com a 'Peté', es va acomiadar dels espectadors i va concedir una entrevista que van aixecar polseguera.

Soler va fer referència a la poca presència de dones de més edat a TV3 i fins i tot va arribar a donar noms:"Per què el TN més vist de la tele (el cap de setmana) el presenta un periodista home que supera la seixantena i una periodista dona 20 anys més jove? En Pellicer, que el veig antic, no molesta. En canvi, una dona de la seva edat, sí".

Un dard molt dur contra Ramon Pellicer de 62 anys, i la seva companya del Telenotícies, Cristina Riba de només 43. "Un presentador que té més de 60 i que les seves canes són senyal de credibilitat… Per què ha de tenir una dona al seu costat 20 o 30 anys més jove?", va afegir.

Al març, també va dir adéu un un altre històric de TV3, com és el presentador del Telenotícies, Eduard Boet. El periodista va passar unes setmanes més tard per El Circ de 8tv i també va fer referència a la diferència d'edat de Pellicer: "A mi em sembla malament, és un error. No està bé".

Ramon Pellicer i Cristina Riba al "TN Cap de setmana" del dia de Sant Jordi

Diferència salarial

Qüestió d'edat a banda, cal recordar que la relació de Pellicer amb TV3 és força peculiar. És l'únic presentador dels Telenotícies que no forma part de la plantilla de la cadena i signa els seus contractes a través de la seva productora Sticakí. I no només això, la factura del presentador a la cadena puja a un total de 132.669 euros a l'any, segons figura al Portal de Transparència de la CCMA. Si bé, fonts de la cadena especifiquen que aquesta xifra no inclou les despeses de la Seguretat Social, entre d'altres, que van a càrrec de la seva productora.

En qualsevol cas, la xifra es manté intacta des del 2016 i supera amb escreix el sou de la seva companya Cristina Riba, que només cobra uns 70.000 euros, segons figura a la relació de salaris de la Corporació.

Pellicer i Riba al "TN Vespre"

"Hi ha moltes dones de 50 anys fent pantalla a TV3"

Enmig d'aquesta allau de crítiques i comentaris, qui encara no hi havia dit la seva és la pròpia Cristina Riba. La companya de Pellicer al TN, va ser la convidada del Zona Franca d'aquest dimarts a la nit i no va defugir la qüestió.

Visiblement molesta amb el tema, Riba va assegurar el següent: "No ho acabo d'entendre. Penso que dir això de TV3 no és del tot just, perquè hi ha moltíssimes dones que passen els 50 anys, que fan pantalla. Potser no fan el TN, però en cap cas se les aparta. Estan a les corresponsalies, a les delegacions de territori, redacció, fent cròniques i stand-ups, fent anàlisis d'expert…".

Una argumentació que xoca amb els casos sonats de Mari Pau Huguet (59), des de fa una pila d'anys responent correus dels espectadors; o Mònica Huguet (60), que també va ser apartada de les càmeres. L'única presentadora de més de 50 anys que actualment condueix un programa és Helena Garcia Melero (55), a banda de la corresponsal de TV3 a Londres, Coia Ballesté (56).

Cristina Riba respon a les crítiques a TV3

"A mi no se'm cita"

"La redacció d'informatius de TV3 és molt femenina i amb molta diferència d'edat, ara que ha començat a entrar gent jove", va insistir Riba, abans de llançar un dard als companys: "A mi el que em molesta d'aquests comentaris és que a mi no se'm cita. No es diu ni que és la Cristina Riba. És "en Ramon Pellicer i la companya més jove". Jo em dic Cristina Riba".

"Després hi ha la vàlua professional. A mi ningú m'ha regalat res i treballo cada dia per fer el millor TN possible", va afegir.

Riba i Boronat al "Zona Franca"

"Tu t'hi veus amb 60 anys presentant el TN?", va insistir Boronat. "Jo no! Però perquè jo no voldré. No m'hi veig tota la vida", va dir Riba. "Però consideres que no està bé que s'invisibilitzi a les dones? Homes calbs amb sobrepès, els veiem a tot arreu, ara… les dones no normative on són?", va reivindicar la presentadora del Zona Franca. Un argument que no va convèncer a la seva companya de cadena: "No crec que sigui el cas de TV3"

ETIQUETES:

Deixa un comentari