MOLT CRÍTICS

'Peté' Soler matisa el seu dard contra Ramon Pellicer i Toni Clapés sentencia TV3: "No em facis parlar!"

La veterana periodista de cultura i el presentador de RAC1 han criticat la manca de dones més grans de 40 anys: "Se les fa fora de la pantalla"

'Peté' Soler al "Versió RAC1"

La periodista Maria Josep Soler, més coneguda com a 'Peté' es va jubilar el passat mes de març després de 40 anys a TV3. Soler va ser de cap de cultura dels informatius durant més d'una dècada, va aparèixer a Els matins de Josep Cuní i actualment formava part de l'equip del Tot es mou d'Helena García Melero.

Va ser precisament en aquest programa, quan el passat 27 de gener es va acomiadar en directe amb els espectadors. Uns dies més tard, va concedir una entrevista a Comunicació21 en la què es va despatxar a gust contra alguns dels seus excompanys.

Per començar, va carregar contra la poca presència d'espais culturals a la cadena pública i amb els continguts actuals de TV3. "TV3 ha de competir amb la BBC i no amb la resta de televisions autonòmiques de l'Estat. Per mi és un error que avui comet la tele", va criticar.

Aquest dimarts, Soler ha concedit una altra entrevista al Versió RAC1 de Toni Clapés on ha tornat a parlar de com veu l'actual TV3. "Penso que hem de pensar cap a on anem com a concepte de tele. A quina audiència volem arribar? Només interessa l'audiència… i mentrestant fem coses que potser no voldríem", ha criticat la periodista.

Soler també ha sentenciat la situació del Canal 33: "Jo vaig viure el defenstrament de molts programes culturals al 33. Ara ja no queda res".

La darrera aparició de 'Peté' Soler a TV3

Ramon Pellicer: "No anava per tu"

Però si hi ha una qüestió on la periodista va aixecar polseguera, va ser la referència a la poca presència de dones de més edat a TV3 i per la qual va arribar a donar noms: "Per què el TN més vist de la tele (el cap de setmana) el presenta un periodista home que supera la seixantena i una periodista dona 20 anys més jove? En Pellicer, que el veig antic, no molesta. En canvi, una dona de la seva edat, sí".

Un dard directe contra Ramon Pellicer de 62 anys i la seva companya del Telenotícies, Cristina Riba de només 43. Tot i això, aquest dimarts, Soler ha volgut matisar els seves paraules: "Ramon no va per tu. Em sap greu. El que passa és que aquestes parelles d'home adult… Penso que com a tele pública que tant parlem de feminismes… Doncs comencem per aquí. Un presentador que té més de 60 i que les seves canes són senyal de credibilitat… Per què ha de tenir una dona al seu costat 20 o 30 anys més jove?".

Ramon Pellicer i Cristina Riba al "TN cap de setmana"

"Amb Mari Pau Huguet es van donar excuses"

Qui tampoc s'ha mossegat la llengua ha estat el propi Toni Clapés, que no ha dubtat en criticar a la cadena, assegurant que aquesta situació "encara passa". "Si mires històricament TV3, a partir de que les dones arriben als 40 se les retiren de l'antena i ja entren les joves i en canvi, els homes perduren. Aquest model no s'ha corregit. Quantes dones de més de 45 o 50 anys estan fent pantalla presentant programes? Cap!", ha sentenciat el de RAC1.

Clapés també ha vogut deixar clar que aquesta situació no passa a d'altres cadenes espanyoles: "Si mires altres cadenes a Telecinco Ana Rosa Quintana fa els matins de Telecinco, o a La 1 de TVE, Júlia Otero fa un programa en prime time".

El presentador encara ha anat més enllà quan li han recordat que Helena Garcia Melero, de 54 anys, presenta un programa diari: "Home l'Helena perquè sembla que en tingui 40. No em facis parlar de com es fan els càstings i quins perfils de dones busquen a TV3. El cas de l'Helena Garcia Melero amb 54 anys és una excepció", ha etzibat. "Només cal recordar l'exemple de Mari Pau Huguet que és van donar excuses…", ha afegit Soler.

Àudio entrevista completa:

ETIQUETES:

Deixa un comentari