CONTUNDENT

Vador Lladó carrega contra TV3 pel "Tarda oberta": "Estic cabrejat, la ferida no es cura"

El presentador que dilluns estrenarà "L'àtic" a 8tv, compartirà plató amb l'exdirector de TV3 que li va suprimir el programa: "Va ser immoral"

Vador Lladó a "El Circ" de 8tv

El Tribunal Suprem va condemnar fa només unes setmanes a TV3 a pagar 200.045,41 euros a la productora Mediapro de Jaume Roures, en concepte d'indemnització per haver cancel·lat de manera unilateral el programa Tarda oberta, que es va emetre del 4 de setembre del 2017 al 2 de febrer del 2018.

Aquests 200.045,41 euros són el resultat del benefici que la productora va deixar d'ingressar per cada programa no emès i de la indemnització que va haver de pagar a Vador Lladó, presentador del programa. Aquest dimarts 7 de març, el presentador va ser el covnidat d'El Circ de 8tv per presentar L'Àtic, el seu nou magazín a la cadena privada que s'estrenarà el dilluns 13 de març a les 16.00.

A banda d'explicar com serà el nou espai, Lladó va haver de respondre a les preguntes dels col·laboradors i com no podia ser d'una altra manera, va aprèixer el polèmic tema del Tarda oberta. Quan es va decidir suprimir el programa, Vicent Sanchis com a director de TV3 i Brauli Duart com a president de la CCMA, van al·legar motius pressupostaris per a la cancel·lació del programa. En aquells anys, Hisenda reclamava fins a 167 milions d'euros a TV3 per concepte de la devolució de l'IVA.

Vador Lladó i Ruth Jiménez a "Tarda oberta"

Estrenat el 4 de setembre del 2017 com una de les grans apostes de la temporada, l'espai conduït per Vador Lladó i Ruth Jiménez, no va obtenir unes bones xifres d'audiència en plena onada del procés d'independència. L'estrena es va estrenar amb 72.000 espectadors i un baix 5,7% de quota. Però el programa va incrementar els seus continguts polítics i l'audiència va pujar.

Durant el seu darrer mes en antena (gener del 2018), el programa va aconseguir el seu millor resultat amb 223.000 teleespectadors i un 13,4% de quota. L'espai va ser rellevat pel Tot es mou d'Helena Garcia Melero i va assumir amb recursos propi la producció del magazín de tarda.

"Va ser una injustícia i una immoralitat"

"Va ser una autèntica injustícia, va ser una immoralitat, una reventada cap a una gent que treballava de manera molt professional. Va ser posar un explosiu a dins d'una redacció amb gent que es deixava la pell cada dia", va començar explicant Lladó visiblement enfadat. "Vam agafar el programa amb unes audiències que ens va deixar el programa 'Divendres' que eren lamentables. Per gràcia divina algú va decidir que se l'havia de carregar".

"Van decidir tallar les produccions externes i el nostre va ser el primer i l'únic programa que es van carregar. Va ser una marcada de paquet. Després va venir el 'Tot es mou' que l'únic que van fer va ser canviar els presentadors, però el format era el mateix que ens havíem treballat nosaltres", va dir en relació al programa d'Helena Garcia Melero que el va rellevar.

"Vaig sortir del plató plorant"

El presentador també va explicar com va ser el dia que els directius de la cadena li van comunicar la decisió: "Recordo que aquella època estava deixant de fumar. Era un 27 de desembre. Vaig arribar a redacció i una companya em va dir que m'estàven esperant. Entro i em diuen el 2 de febrer s'acaba el programa i vaig dir, val, me'n vaig a fumar un cigarro i m'ho expliqueu".

Tot i que ja fa cinc anys d'aquella cancel·lació, el presentador va reconèixer que encara no ho ha superat: "La ferida no es cura. Estic cabrejat des de l'últim dia que vaig sortir del plató plorant. A mi se'm van prometre diverses coses i no se'n van complir cap. Jo presentava el 'Fricandó Matiner' i vaig reunciar-hi després d'onze anys per fer les tardes de TV3".

Un fitxatge que es va produir en ple auge del procés d'independència. Per això, segons va revelar el presentador, abans d'acceptar la proposta va preguntar als directius si el procés podria afectar al programa: "Em van dir que no passaria res i al final sí que va passar".

Aquest va ser el moment de les declaracions del presentador:

ETIQUETES:

Deixa un comentari