CRÍTIC

Eduard Farelo, actor del "Com si fos ahir": "Abans venien les cadenes estatals a veure com ho fèiem"

L'actor de TV3 ha criticat la manca de valentia per fer sèries en català: "Ens hem deixat passar la mà per la cara"

Eduard Farelo

L'actor Eduard Farelo (Barcelona 1970), per molts l'Eduard de Nissaga de Poder i per d'altres el Miquel del Com si fos ahir, ha concedit una entrevista a VilaWeb on ha parlat de la seva carrera i la de la seva filla, la cantant Bad Gyal. "La setmana passada va omplir el WiZink Center de Madrid, amb més de 18.000 persones. Imagina't! És la gent que em ve a veure a mi en tota una temporada de teatre", ha reconegut Farelo.

L'actor que s'ha mostrat molt satisfet de l'èxit espatarrant de la seva filla, no ha defugit alguna de les polèmiques que s'han difós en alguns mitjans: "M'emprenya que alguns mitjans, de manera lleugera, fan servir la paraula nepobabies per parlar de l'Alba. Trobo absolutament absurd que acusin de nepotisme la meva filla. Com es pot pensar que jo, un pobre actor d'aquest petit país, li he donat un cop de mà perquè una gran discogràfica firmi amb ella? És absurd! Ho fan per desmerèixer-la, per treure valor a la seva feina. I com que de vegades són mitjans importants, sincerament em toca els ous".

Eduard Farelo amb la seva filla, Bad Gyal

Des de l'any 2017, l'actor apareix a la sèrie de sobtraula de TV3, Com si fos ahir on inerpreta al Miquel, el marit de la Noe (Elena Gadel). Tot i ser conscient que fer una sèrie diària és "un privilegi" per a qualsevol actor gairebé com "si ens hagués tocat la loteria", ha reconegut que "no em puc aïllar durant sis anys i no fer teatre. Primer, perquè això vol dir sortir de la dinàmica. I segon, perquè no ho vull".

Farelo i Gadel a "Com si fos ahir"

"Ens hem deixat passar la mà per la cara"

Preguntat per la dificultat de fer sèries en català, Farelo creu que és una cosa "autoimposada". "Fa falta valentia i ganes de fer-ho. Fa poc el director Guillem Clua va presentar una sèrie a Netflix en català. Les plataformes estan preparades per a això. M'he empassat sèries escandinaves a dojo. I, evidentment, no hi ha res que tingui més lluny. No entenc què diuen, però si la sèrie m'interessa, l'idioma no és cap entrebanc. Cal creure en la cultura i arriscar-se. El cas del Merlí ho posa en evidència, el problema és que una flor no fa estiu", ha explicat l'actor.

"Quan vaig començar amb Secrets de família i Nissaga de poder recordo que venien directius de cadenes estatals, com Telecinco o Antena 3, a veure com ho fèiem. Volien que els expliquéssim com fèiem aquell miracle. Ens hem deixat passar la mà per la cara. Segur que hi ha hagut molts motius, però crec que el que més ha afectat ha estat la covardia", ha espetat Farelo.

ETIQUETES:

Deixa un comentari