ENGANXAT

L'home que va insultar a Sánchez i a un reporter de TVE és fotògraf d'ultradreta i fill d'un franquista

Els fets van tenir lloc aquest dimecres durant una connexió en directe al programa "Hablando claro" de La 1 de TVE

L'exaltat i el reporter d'"Hablando claro" durant la connexió

El programa de TVE Hablando claro d'aquest dimecres va viure una situació vergonyant durant una connexió en directe. El reporter Dani González va anar a Cazalegas (Toledo) per a parlar amb els afectats per la instal·lació del radar mòbil. Però només començar la connexió, l'home amb qui havien de parlar va començar a llançar insults contra el President del Govern espanyol.

"Que et voti Txapote, Sánchez. Que et voti Txapote". Mentre el reporter intentava sense èxit que se cenyís a la denúncia del radar. Però lluny d'aturar-se, l'home va seguir: "Socialistes, vermells de merda! Que us cardin! Que et voti Txapote".

Uns insults que van obligar al programa a tallar la connexió però l'home va continuar insultant a Pedro Sánchez i es va encarar amb el reporter amenaçant-lo amb "matar-lo". "No t'acostis a mi, fill de puta de la tele! Et mato a hòsties, fora del meu puto poble! Us mato als dos a hòsties! Fills de puta, manipuladors!", es va poder veure en un vídeo gravat.

Uns fets que han obligat a la productora del programa a emetre un comunicat condemnant els fets. "Condemnem fermament aquestes actituds que atempten contra professionals que mereixen respecte".

Fotògraf de la ultradreta i fill d'un historiador franquista

El vídeo ràpidament es va convertir en viral a les xarxes i la majoria d'usuaris van condemnar l'actitud de l'home. En canvi, la ultradreta va aprofitar-ho per aplaudir a l'home i va començar a convertir-lo en una mena de referent.

Poques hores després s'ha conegut que l'home ja estava vinculat amb l'extrema dreta i que hauria preparat els fets, com ho demostra que es va gravar amb el seu propi mòbil i hagi aprofitat el vídeo per a pujar-lo a les seves xarxes socials.

L'home en qüestió és Chema de la Cierva, fotògraf de l'extrema dreta que ha treballat per a personatges de l'extremisme com els ultres Cristina Seguí i Alvise Pérez o el cap de 'Desokupa' Daniel Esteve.

A més d'aquesta faceta com a fotògraf, de la Cierva també és Youtuber. Entre d'altres, un dels seus vídeos s'anomena literalment "Pedro Sánchez hijo de puta".

Chema de la Cierva

Per si això no fos poc, Chema de la Cierva és fill de Ricardo de la Cierva i Hoces, a qui se'l coneix com "l'historiador més destacat del post franquisme". En els seus llibres, Ricardo de la Cierva va intentar imposar el relat, creat per ell mateix, que el cop d'estat militar que va provocar la Guerra Civil, així com els 36 anys de règim dictatorial de Franco, van ser necessaris per a la instauració de la democràcia.

El seu pare, i avi de Chema, va ser Ricardo de la Cierva i Codorniú (germà de Juan de la Cierva), que va ser membre de Falange i diputat pel Partit Conservador del 1920 al 1923, sota el regnat d'Alfons XIII.

ETIQUETES:

Deixa un comentari