RUMB A EUROVISIÓ

El "Benidorm Fest 2023" anuncia als membres del seu jurat amb la incorporació sorpresa de Nina

La que fos representant d'Eurovisió al 1989 substitueix al líder de Mecano com a portaveu d'un jurat que passa de cinc a vuit integrants

Nina

El Benidorm Fest 2023 ha anunciat aquest dimecres la composició completa del jurat que puntuarà als 18 aspirants i ho ha fet amb alguna sorpresa: Nacho Cano, que va ser anunciat al juliol com a president del jurat, finalment en queda fora.

Al seu lloc, serà la cantant Nina, que va representar a Espanya a Eurovisió l'any 1989, la que assumirà la seva posició. Un jurat que, com ja s'havia comunicat a l'estiu, amplia el nombre d'integrants, passant de cinc a vuit, amb la participació de cinc personalitats estrangeres.

Pel que fa a la resta de persones del jurat nacional, destaca l'absència de Miryam Benedited, que va generar polèmcia per les seves votacions en l'edició del 2022. En canvi, en formaran part Irene G. Valiente, periodista de Radio 3 i a José Juan Santana Rodríguez, president d'OGAE Spain.

En els membres internacionals, RTVE ha escollit a Tali Eshkoli, cap de la delegació israeliana a Eurovisió, Nicola Caligiore, cap de la delegació italiana a Eurovisió fins al 2019, Katrina Leskanich, vocalista de la banda Katrina & The Waves i guanyadora d'Eurovisió 1997, Christer Björkman, productor de televisió suec i responsable del Melodifestivalen del 2002 al 2021 i, finalment, a William Lee Adams, presentador de la BBC Radio i fundador i director de Wiwibloggs, mitjà de referència europeu especialitzat en el certamen musical.

La mecànica de les votacions

El sistema de votació del Benidorm Fest 2023, que estarà presentat per Mónica Naranjo, Rodrigo Vázquez i Inés Hernand serà igual que en la primera edició: un 50% serà per al jurat professional i un 50% serà per al públic, dividit a parts iguals entre televot i el jurat demoscòpic. En cas d'empat, guanyarà la candidatura que rebi la millor puntuació del jurat professional.

ETIQUETES:

Deixa un comentari