DECISIÓ SONADA El motiu pel qual RTVE ha decidit apartar a Anne Igartiburu de les Campanades

Anne Igartiburu

La seva participació a diversos programes d'Antena 3 hauria precipitat la decisió després de 17 anys ininterromputs

Anne Igartiburu no presentarà les Campanades de TVE després de 17 anys ininterromputs, tal i com vam explicar fa uns dies. Al seu lloc, Ana Obregón i Los Morancos acomiadaran l'any des de la Puerta del Sol de Madrid. Però, quin ha estat el motiu d'aquesta inesperada i sonada decisió?

Segons ha publicat en exclusiva aquest dissabte Bluper, ja fa un cert temps que existia un debat intern a TVE sobre els coquetejos d'Anne Igartiburu amb Antena 3 on ja ha participat a programes com Mask Singer i properament ho farà a Tu cara me suena.

El contracte d'Igartiburu amb RTVE li permet treballar a les cadenes autonòmiques i en l'entorn digital però no en cadenes rivals d'àmbit estatal, encara que sigui com a consursant.

A tot això i segons apunta el mateix mitjà, Igartiburu no hauria comunicat convenientment per escrit els seus fitxatges per Antena 3, un fet que hauria trencat la confiança de RTVE. Algunes veus dins de la cadena pública espanyola pensen que s'ha arribat a un punt en el qual la basca pot considerar-se més un rostre de la competència que de la pública i per això s'ha decidit apartar-la de les Campanades.

L'aposta d'Obregón, a qui es considera una cara familiar de la cadena se li suma el fitxatge de Los Morancos, que vol suposar un revulsiu per l'audiència que la pública aconsegueix a Andalusia i que darrerament havia reculat molt.

Anne Igartiburu i Ana Obregón, a les Campanades de l'any 2020

El 'sorpasso' de les Campanades

L'any passat les Campanades d'Antena 3 amb Cristina Pedroche i Alberto Chicote va aconseguir ser les més vistes per primera vegada a la història a Espanya amb 7.534.000 espectadors i un espectacular 37,9% de quota. La 1 va ser segona amb 4.185.000 espectadors i un 22,4% de quota, amb una pèrdua de -7,1 punts i gairebé 2 milions d'espectadors respecte a l'any anterior.

A Catalunya, TV3 va ser la més vista amb 1.004.000 espectadors (35,2%), Antena 3 va ser segona amb 619.000 espectadors (22,3%) i La 1, va quedar tercera amb 551.000 (19,8%).

ETIQUETES:

Deixa un comentari