NOVETATS Eurovisió 2023 canvia les seves regles i permetrà votar des de qualsevol país del món

"Eurovisió 2023"

Els vots del públic seran els únics que decidiran quins països es classifiquen a les semifinals

Eurovisió 2023 viurà canvis substancials pel que fa al seu funciomanet i regles. La UER (Unió Europea de Radiodifusió) ha anunciat que ha modificat el sistema de vots de la propera edició del festival, que se celebrarà del 9 al 13 de maig a Liverpool.

Així, segons s'ha fet públic aquest dimarts la organització, la classificació de les Semifinals es decidirà únicament amb el televot i es prescindirà del sistema mixt jurat-públic que permetia variar el vot en funció de les simpaties polítiques entre estats o de veïnatge.

Tot i això, el jurat professional sí que continuarà tenint pes a la gran final, on mantindrà el 50% del còmput dels vots, i l'altre 50%, serà el vot del públic a través de trucades, SMS i l'app oficial.

L'altre canvi important serà que Eurovisió obrirà les seves votacions a tots els països. D'aquesta manera, i per primera vegada els espectadors de qualsevol país del món podran votar al seu favorit a través d'una nova plataforma en línia. Una aplicació que això sí, serà de pagament, i els seus vots es convertiran en punts que tindran el mateix pes que els dels països participants.

Aquestes modificacions arriben després de la polèmica de l'any passat en la què la organització del festival va haver d'anul·lar les puntuacions de sis països després de detectar patrons de votació irregulars en els seus jurats professionals durant la segona semifinal.

ETIQUETES:

Deixa un comentari