ULTRADRETA L'exportaveu de Vox a Barcelona al "Salvados" de La Sexta: "Abascal va amb pistola. Són neonazis"

Exportaveu de Vox a Barcelona, Fernando Moya

L'ex de la formació d'ultradreta, Fernando Moya, també va explicar que Abascal va introduir "a consciència" a membres "neonazis" de PXC

El segon programa de la temporada del Salvados de La Sexta va entrevistar a quatre exmembres de Vox que ja no formen part de la formació liderada per Santiago Abascal per falta de democràcia interna, entre d'altres. El capítol titulat "Jo me'n vaig anar de Vox", també va destapar l'opacitat del seu finançament, la presència de neonazis i fins i tot la suposada compra d'armes.

L'exvicepresident primer i portaveu nacional del partit Juan Jara, va definir a Voc com "un partit sense papers" i va explicar que a les reunions de direcció "no hi havia actes perquè quan hi ha papers, un jutge te'ls pot demanar".

Preguntat pels ingressos de la formació d'ultradreta, Jara va reconèixer que desconeixia com havien arribat les donacions. "Com que no rebia diners públics, no tenia l'obligació de publicar-les". Tot i això va assenyalar al seu líder: "Vox és un xiringuito d'Abascal, Va ser triat sense votacions, en una macrofesta. Un senyor que fa cinc o sis anys estava desnonat perquè no podia pagar una casa en propietat i ara neda en l'abundància…."

Exmembres de Vox al "Salvados"

"Estratègia militar"

L'expresident provincial de Vox a Toledo, Luis Miguel Núñez, va explicar que havia patit assetjament dins del partit perquè renuncié al seu càrrec. "Em van limitar les comunicacions, et tallen telèfons, et tanquen portes i em van protar a una reunió d'urgència on em van tancar en un despatx de la seu amb dues persones, un fa de poli bo i l'altre de poli dolent", va revelar. "Em van dir que no tornaria a treballar en la meva puta vida. Et porten al límit amb una estratègia militar", va lamentar.

Núñez va afegir que el partit "és una secta perquè no es pot qüestionar cap idea. Les idees són mantres, i la finalitat és tenir molts afiliats, per a aconseguir molts donatius i que repercuteixin en els de sempre. Com una piràmide".

Armes i neonazis

L'exportaveu de Vox a Barcelona, Fernando Moya va ser el que més titulars va deixar. Des de la introducció de membres de Plataforma per Caralunya (PxC) a la que va qualificar de "neonazis" fins a l'obtenció d'armes. "Ells tenien diners", va dir en referència a la formació de Josep Anglada. "Abascal deia que els nazis entressin a Vox Barcelona".

Els membres més radicals de PXC però també del Movimiento Social Republicano van obtenir càrrecs dins de Vox i van ser responsables, entre d'altres, de l'assalt al centre de menors estrangers del Masnou al juliol del 2019, segons va explicar Moya.

Moya també va revelar que des de l'executiva del partit li van començar a preguntar si coneixia camps de tir o persones amb armeries per a aconseguir armes. L'excoordinador de Vox va explicar que va haver-hi un moment que li van parlar d'autodefensa, perquè "la situació a Catalunya es posaria molt malament, que ens podien agredir i que el millor era que tinguéssim armes". "Se'm van posar els pèls de punta", va reconèixer.

"Tenim molt clar que Abascal és un senyor que va amb pistola. No crec que tingui cap problema en que els altres també la portin", va acabar sentenciant l'ex de Vox a Barcelona.

Abascal denunciarà La Sexta i assenyala a la direcció d'Atresmedia

Aquest dilluns al matí, el líder de Vox, Santiago Abascal, ha assegurat en una entrevista a El programa de Ana Rosa de Tele 5, que denunciarà La Sexta. "Va ser un programa de difamació contra Vox. Denunciarem qui actuï com la màfia perquè per nosaltres és l'enemic".

Ana Rosa ha preguntat a Abascal si tancaria La Sexta, però el de Vox ha tirat pilotes fora i ha aprofitat per assenyalar a Mauricio Casals, directiu d'Atresmedia i president del diari La Razón. "Qui està al capdavant d'aquest canal? Perquè un senyor, Mauricio Casals, que en els papers de Villarejo diu que coneix a molts delinqüents i que al que li porta la contrària diu literalment que li fa un programa a La Sexta. Llavors nosaltres això ho denunciarem".

Es dona la circumstància que Tele 5, cadena del grup Mediaset, és propietat de l'italià Silvio Berslusconi, que s'acaba de presentar a les eleccions en coalició amb l'ultradreta de Giorgia Meloni i formaran govern plegats.

ETIQUETES:

Deixa un comentari