Jorge Javier Vázquez respon a les amenaces homòfobes del raper de Vox: "Necessitem un mort?"

Jorge Javier Vázquez a RAC1

El presentador de "Sálvame" ha respost al programa de Jordi Basté, a les polèmiques lletres del raper Santaflow

Aquest cap de setmana, Vox celebrarà el dia de la Hispanitat al festival Viva22 i entre d'altres, hi participarà el raper Santaflow, famós per les seves polèmiques lletres. Un dels afectats és el presentador català Jorge Javier Vázquez que ha estat víctima de les seves cançons amb amenaces homòfobes. Aquest dimecres, el diputat de Compromís al Congrés Joan Baldoví va fer al·lusió a la presència de Santaflow a l'acte de la formació ultradretana.

"Vull pegar al mariconàs del Jorge Javier se sentirà aquest cap de setmana al festival, o l'aquelarre, que organitza Vox, perquè han convidat a un raper que canta això", va dir el polític valencià al Congrés. "Moltíssimes gràcies Joan Baldoví, el teu gest m'ha emocionat. Des d'aquí la meva més profunda admiració que ja la tenies des d'abans", va respondre-li a través de Twitter el de Badalona.

"Anirem a totes per denunciar-lo"

Aquest dijous, Jorge Javier ha entrat en directe al programa de Jordi Basté a RAC1 per respondre a les amenaces. "He parlat amb el meu advocat i anirem a totes per denunciar el raper per delicte d'odi i vulneració del dret a l'honor. Anirem per la via civil i penal", ha assegurat el presentador.

El periodista també ha assegurat que la cançó "no és llibertat d'expressió" i ha afegit: "Si es pot anar contra el raper, evidentment anirem contra ell, i si hem d'anar contra Vox, s'anirà contra Vox. El que també farem és enviar un burofax a l'organització del festival perquè s'impedeixi cantar aquesta cançó".

"Necessitem un mort?"

Vázquez ha volgut posar els fets en el context polític que viu la societat actual. "Tot això recorda un brou de cultiu de l'inici de qualsevol guerra. Jo sempre dic que primer venen les paraules, després venen les hòsties i posteriorment alguna cosa més gran que les hòsties. I quan arribi ens preguntem per què. Perquè estem donant cartes a certs líders que s'asseuen en programes de televisió a qualsevol horari per propagar el racisme, l'homofòbia i la xenofòbia davant la complicitat dels presentadors que els entrevisten. El que estem vivint és absolutament impensable en ple any 2022".

"Què necessitem, una mort?", s'ha preguntat el de Tele 5. "Si seguim per aquest camí, no trigarà a produir-se perquè hi ha moltíssim boig que segueix aquests partits i si no es posa remei, escoltaran a aquest raper, i en sortir del concert, es trobaran un gai o una lesbiana pel carrer i com no és el mariconàs de Jorge Javier, el pegaran a hòsties", ha afegit.

"Ets l'únic periodista que m'ha trucat"

"Saps el terrible de tot això? Tu ets l'únic periodista que m'ha trucat per preguntar-me la meva opinió, perquè soc Jorge Javier Vázquez i presento Sálvame. Però això arriba a passar-li a una altra persona i ja estarien l'Àngels Barceló, el Francino, el Carlos Herrera, tothom demanant l'exili i la guillotina per a aquest senyor. I estic trist i un pèl cabrejat pel silenci de tantíssima gent", ha lamentat el presentador.

"On són ara els que van carregar contra Valtònyc? Perquè a mi aquest silenci em sembla molt còmplice i nociu. El silenci mata i ens fa còmplices", ha acabat dient Vázquez.

ETIQUETES:

Deixa un comentari