Tot el que has de saber per mirar "El Senyor dels Anells"

Amazon Prime Video estrena aquest divendres l'esperada sèrie "El Senyor dels Anells", que rep el títol de "Els Anells de Poder". T'expliquem tot el que has de saber sobre la sèrie abans de mirar-la:

Per Toni de la Torre

1. Està situada abans que El Hòbbit i El Senyor dels Anells.

La cronologia de la Terra Mitjana creada per J.R. R. Tokien és molt llarga. Les històries més conegudes del seu univers, que són El Hòbbit i El Senyor dels Anells, passen a la Tercera Edat. Però la nova sèrie explicarà fets que succeeixen a la Segona Edat. Els espectadors que no coneguin gaire l'obra de Tolkien i només hagin vist les pel·lícules que va dirigir Peter Jackson no han de patir gaire per perdre's ja que molts d'aquests fets apareixen, de fet, a la primera pel·lícula, al pròleg on es veu la forja dels Anells de Poder, l'ascens de Sauron i la Guerra de l'Última Aliança. Aquests i altres moments clau de la Segona Edat s'explicaran de forma molt més extensa al llarg de cinc temporades.

El_señor_de_los_anillos_Los_anillos_de_poder_8

2. Hi apareixeran personatges que coneixes, però més joves.

Ens retrobarem amb Elrond o Galadriel, dos dels personatges que tindran més pes a la nova sèrie. El primer patirà amb la pressió d'estar a l'alçada del seu pare, Eärendil, i també amb el fet d'haver escollit ser immortal, a diferència del seu germà. De la segona veurem una cara més guerrera que la seva aparició a les pel·lícules d'El Senyor dels Anells. Encara que hi ha hagut molts rumors al voltant de Sauron, a la primera temporada no apareixerà físicament, i serà només una presència. La sèrie també ens portarà a espais coneguts però que veurem en un altre estat, com ara la ciutat de Mòria.

El_señor_de_los_anillos_Los_anillos_de_poder_5

3. El Tolkien State ha supervisat els continguts.

I fins i tot en el cas d'elements que no apareixien a l'obra de Tolkien s'ha assegurat que siguin, en essència, tolkinians. Això inclou personatges nous dels que segur que es parlarà molt (de fet, algunes polèmiques ja han començat abans de l'estrena, només amb els tràilers). També han supervisat amb atenció com es representen espais que no havien aparegut abans als films de Peter Jackson, com ara la ciutat de Númenor o el regne èlfic de Lindon. Els creadors de la sèrie es basen fonamentalment en els Apèndixs d'El Senyor dels Anells, on apareixen històries de la Segona Edat i del qual Amazon té els drets.

El_señor_de_los_anillos_Los_anillos_de_poder_7

4. És la sèrie més cara de la història.

Només l'adquisició dels drets ja va tenir un cost astronòmic de 250 milions de dòlars. I a això li hem de sumar els costos de producció, que tenen un cost aproximat de 60 milions de dòlars per episodi (això és, perquè us en feu una idea, el doble del cost per episodi de l'última temporada d'Stranger Things i el triple de la recent House of the Dragon). Com que estan previstes cinc temporades, això fa un cost total de la sèrie de 1.000 milions de dòlars. És una inversió històrica que Amazon espera que es noti un augment del nombre de membres d'Amazon Prime.

5. La podrem mirar en català.

És una notícia que no s'ha publicitat gaire, ni tan sols des d'Amazon, però és igualment important: és el primer cop que una sèrie d'aquestes dimensions s'estrena amb doblatge en català disponible el dia de l'estrena. És un pas important per la situació del català a les plataformes, on hi té una presència minoritària. Un dels directors de la primera temporada serà J. Bayona, que firma els dos primers episodis d'El Senyor dels Anells: Els Anells de Poder, que seran també els de l'estrena, ja que Amazon ha optat per començar amb dos episodis de cop i després dosificar-la setmanalment.

ETIQUETES:

Deixa un comentari