LLÀGRIMES Nova batussa al "Joc de cartes estiu" dels càmpings a la Costa Daurada: "No vull estar aquí!"

Marc Ribas

Una concursant abandona la confrontació final després de les crítiques dels seus rivals sobre la seva manca de coneixements culinaris

Nou programa del Joc de Cartes Estiu de Marc Ribas per buscar el millor resturant en un càmping a la Costa Daurada i demostrar que els restaurants de càmping no estan renyits amb la gastronomia de qualitat. Tot i això, la rivalitat entre els concursants va tornar a estar servida.

El primer restaurant va ser el Maykao, del Càmping Torre del Sol a Mont-roig del Camp, un local a peu de platja que barreja la cuina mediterrània més tradicional de la Puri Álvarez amb el toc modern del seu gerent, Llorenç Muñoz. La sorpresa va saltar quan dos dels restauradors en David i el Llorenç ja es coneixien i havien treballat plegats.

Tot i la seva amistat en David no es va estalviar les crítiques: "El pop està xiclós", va dir del primer plat. Tampoc li va agradar el segon: "La paella em sembla molt bàsica". "Al flam li falta gust", va dir del postre. Però la gota que va fer vessar el got va ser el preu. Un total de 243,50 euros.

Al Càmping Arc de Barà, a Roda de Berà, vam poder descobrir el Fusta Mar, un restaurant que ha aconseguit traslladar l'essència del Far West a la costa tarragonina i que encapçala el David Arranz amb la seva parella, Meryem Nouinou. "Sembla un bar de muntanya a tocar del Pedraforca. Més que Fusta Mar s'hauria de dir Fusta Muntanya", van dir en veure el local.

"Veient la cuina aquí no fan un bon arròs", van sentenciar els seus rivals. Però el moment més polèmic va ser amb un plat de gambes al pil-pil. "Això és salsa de tomàquet!", va dir la comensal. En efecte, estaven fetes "al ajillo". La seva xef, la Mery semblava desconèixer-ho.

Els segons tampoc van convèncer. "Em sap molt de greu però no m'agrada el rap. Té gust a pebre", va dir un dels concursants. Les cares parlaven per si soles. "Fliparàs!", va avisar una altra abans d'intercanviar els plats que no van agradar.

Tot plegat els va deixar amb un aprovat per la mínima: Una nota de 5,3.

L'última parada va ser al Salioli, del Camping Creixell, a Creixell, on l'Adrián Gómez vol continuar amb el llegat dels seus pares, però reconvertint l'oferta gastronòmica amb l'ajuda del seu cap de cuina, Agustí Ferreres. "Sembla un sacarral, no tenen ombra i al costat de la piscina amb els nens ha de ser una bogeria", van dir en veure la situació del restaurant.

"No tenen res a la nevera, no dinarem avui", van dir en veure la cuina. "Aquí només hi ha mantega! Potser ara han anat a fer la compra".

Però el menjar va acabar apareixent. "Les patates braves estan molt bones", van dir els del Maykao. En canvi, la Mery del Fusta Mar va criticar el bacallà per no dur canyella. "No li trobo el sabor a la canyella. A la carta ho deia i els altres m'han atacat i deixat com una boja". "Que diguin coses amb sentit", van respondre-li els altres comensals. Tot i la Mery, el Salioli va ser el més ben puntuat amb un 6,4.

Una concursant abandona al cara a cara final

La confrontació va tornar a ser d'alt voltatge. Les crítiques cap a la Mery pels seus desconeixements a la cuina i el seu aprovat just va provocar una situació mai vista. Va abandonar el cara a cara amb la resta de companys. "M'he sentit molt atacada. Han anat a per nosaltres". Una situació que va provocar que s'aixequés de la taula durant uns minuts:"Un mocador siusplau, vull sortir! No vull estar en una taula amb uns 'judes'".

Com era previsible, ni el Maykao, de Roda de Berà, ni el Fusta Mar, de Mont-roig del Camp, no van poder fer res contra el nivell del Salioli de Creixell.

(7 de setembre): El millor restaurant amb vistes del Montseny

Fer una escapada al Montseny és bo per als pulmons, però també ho és per a l'estómac. Marc Ribas recorrerà el parc natural més antic de Catalunya per trobar el millor restaurant amb vistes al Montseny.

A Espinelves visitaran el Mas La Rovira, on el Robert Tortadès i la Natalia Montalbo volen diferenciar-se dels típics restaurants de muntanya aportant un toc innovador a la seva cuina. La segona parada serà al restaurant Can Berri de Viladrau, el pla B que va salvar l'Hèctor Bayarri de l'atur gràcies a l'experiència culinària del seu fill, Eloy Bayarri. El darrer restaurant en participar serà a Arbúcies, al Molí de les Pipes, un restaurant ubicat al bell mig del Montseny i que porta tres generacions en mans de la família del Francesc Pascual i la Cèlia Planasdemunt. Qui ens farà gaudir amb el gust i la vista

ETIQUETES:

Deixa un comentari