Tot el que has de saber per mirar "House of the Dragon"

HBO Max estrena dilluns l'esperat spin-off de Game of Thrones, amb nous personatges i una nova lluita pel tron de ferro. T'expliquem tot el que has de saber abans de mirar-la:

Per Toni de la Torre

1. Està centrada en els Targaryen.

Però no en els Targaryen que coneixes, ja que es tracta d'una preqüela. Els fets que explica la sèrie passen exactament 172 anys abans del naixement de Daenerys Targaryen, així que no espereu veure-la a ella ni a cap altre dels personatges de la sèrie original (alguns d'ells potser tindran sèrie pròpia més endavant, com Jon Snow, del què s'està fent un spin-off). La sèrie se situa en un temps en què els Targaryen governaven Westeros i Viserys I Targaryen era rei.

2. Les dones no podien accedir al tron de ferro.

La tradició manava que el primer fill del rei seria qui heretaria el tron. El conflicte ve quan Viserys I, que té una filla, anomenada Rhaenyra, no aconsegueix un descendent masculí. Això genera maquinacions al voltant del futur monarca. En absència de fill, el germà del rei, Daemon, hauria de ser successor, però el caràcter ambiciós del seu germà podria dur el rei a nomenar hereva la seva filla i contravenir perillosament la tradició.

house_of_the_dragon_Rhaenyra

3. Està basat en un llibre d'història.

House of the Dragon adapta la meitat del volum Foc i Sang, publicat en català per Alfaguara i escrit per George R. R. Martin. Però a diferència dels llibres en què es va basar Game of Thrones, que eren novel·les, aquest llibre explica més aviat fets històrics. És abundant en dades però és un material complicat d'adaptar en forma de ficció. L'encarregat de fer-ho és Ryan J. Condal (co-creador de la sèrie Colony), a qui van posar al capdavant del projecte perquè el mateix Martin, que el coneixia de feia temps, va demanar que ho fes ell.

house_of_the_dragon_Foc_i_sang

4. Hi haurà salts en el temps pronunciats.

Al tractar-se d'una sèrie basada en un llibre d'història, ha de recórrer molts anys de la vida de la família Targaryen. Per això són nombrosos els salts temporals d'un episodi al següent. I, de fet, a la meitat de la temporada hi ha un salt en el temps tan pronunciat que els personatges de Rhaenyra Targaryen i Alicent Hightower canvien d'actriu. Del repartiment, la cara més coneguda, amb diferència, és Matt Smith (The Crown, Doctor Who), al que no canvien.

house_of_the_dragon_Matt_Smith

5. S'ha tornat a rodar parcialment a Catalunya.

En el seu moment es va parlar molt del rodatge de Game of Thrones en diverses poblacions catalanes. L'experiència deuria ser positiva per HBO, perquè House of the Dragon ha tornat a triar Catalunya com una de les seves localitzacions. Concretament els Jardins de Santa Clotilde, a Lloret de Mar, que podeu veure clarament al segon episodi de la sèrie, amb els seus xiprers i les vistes sobre el mar sent l'escenari de la conversa entre dos personatges de la sèrie.

house_of_the_dragon_Lloret_1

ETIQUETES:

Deixa un comentari