FUMATA BLANCA Sigfrid Gras i Jordi Borda, nous directors de TV3 i Catalunya Ràdio

Sigfrid Gras i Jordi Borda

El nou responsable de la cadena pública ja havia estat el número dos de Sanchis i des del mes d'abril, exercia les funcions de direcció

Ja hi ha fumata blanca. Aquest dilluns, el Consell de Govern de la CCMA, ha nomenat els directors de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio, després del cessament de Vicent Sanchis i Saül Gordillo el passat 27 d'abril. Així, durant la reunió celebrada aquest matí, els membres del consell de Govern de la CCMA (3 del PSC, 2 d'ERC i 2 de Junts) s'han decantat per Gras, amb el vot dels set membres, i Borda, qui va ser número dos de Gordillo (proposat per ERC) amb cinc del set vots (els dos de Junts hi han votat en contra).

Amb aquesta elecció s'aposta per la continuïtat i els actuals directors en funcions, continuaran al capdavant de la televisió i la ràdio públiques. Una de les primeres decisions dels nous responsables serà escollir o revalidar en el càrrec als Caps d'Informatius. Dani Bramón a TV3 i Natàlia Ramon i Joan Rusiñol a Catalunya Ràdio, han ocupat aquest càrrec des del cessament dels antics caps: David Bassa a TV3 i Francesc Cano a la ràdio.

Aquesta és la primera vegada que la designació de les persones al capdavant de les direccions de ràdio i televisió públiques s'ha fet a partir d'un procés de selecció públic i obert, tal com preveu l'actual llei de la CCMA.

Una Comissió d'Experts

Per a la valoració de les propostes presentades, es va crear una Comissió de Valoració formada per sis persones independents, escollides per unanimitat del Consell de Govern. Sigfrid Gras i Jordi Borda han estat els candidats que han rebut una major valoració. Els noms que s'havien mantingut en secret fins ara, han estat els següents:

  • Núria de José, vicedegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya
  • Joan Abellà, director general del Grup Enciclopèdia
  • Josep Maria Carbonell, exdegà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URL)
  • Judith Colell, presidenta de l'Acadèmia de Cinema Català
  • Josep Maria Ganyet, professor i divulgador en tecnologies digitals
  • Mabel Mas, membre de la Junta del Col·legi de la Publicitat i el Màrqueting de Catalunya.

De José i Carbonell van ser proposats pel PSC, Mas i Abellà, per ERC i Ganyet i Colell, a proposta de Junts.

Rosa Romà i Sigfrid Gras al Parlament

19 candidats

En total, s'han presentat al procediment 10 candidatures per a la direcció de Catalunya Ràdio i 9 per a la direcció de Televisió de Catalunya. Un cop comunicats els guanyadors, la CCMA no desvetllarà el nom de la resta de candidats que han participat en aquest procés de selecció.   

TV3: Sigfrid Gras

(Barcelona, 1967) és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Comunicació per la Universitat Complutense de Madrid. L'any 1991 es va incorporar com a redactor a la delegació de Madrid de Catalunya Ràdio. Entre els anys 1995 i el 2001 va ser cap de la secció de Societat i, posteriorment, cap de Política a la redacció de Catalunya Ràdio a Barcelona.

Durant més de 10 anys, del 2001 al 2012, va ser el delegat de Catalunya Ràdio a Madrid, on va participar en la cobertura dels principals esdeveniments dels diferents presidents del govern espanyol en aquella etapa, tant a Madrid com en reunions i cimeres internacionals. Des de l'any 2012 fins al 2016 va ser subdirector dels Serveis Informatius de TV3. L'any 2016 va ser nomenat adjunt a la direcció de Televisió de Catalunya i director de Continguts i Programes i des del mes d'abril, exercia les funcions de direcció de TV3.

Del projecte de gestió presentat per Sigfrid Gras, se n'ha valorat especialment la concreció d'uns objectius d'una forma coherent i possible, així com la constatació d'un coneixement profund de l'empresa i del sector. També destaca la seva proposta de transformació i de gestió durant aquest procés, a partir de l'aposta per una distribució de continguts digital amb una plataforma ambiciosa.

Catalunya Ràdio: Jordi Borda

(Lleida, 1975) és llicenciat en Periodisme i Postgrau en Periodisme Digital per la Universitat Ramon Llull, a més d'haver cursat el programa executiu de la Unió Europea de Radiodifusió en direcció de mitjans públics (IESE i UCLA). Des del 1999 al 2016, va ser redactor d'Esports a Catalunya Ràdio, responsable de la cobertura de grans esdeveniments futbolístics com ara el Mundial 2006 d'Alemanya o l'Eurocopa 2008 d'Àustria i Suïssa.  

Ha estat responsable de la informació sobre el Futbol Club Barcelona del 2003 al 2016 i integrant de l'equip de Joaquim Maria Puyal a les transmissions del Barça (TdP) durant 10 anys. Ha exercit el vessant acadèmic com a professor del Màster en Periodisme Esportiu a la Universitat Ramon Llull i a la Universitat Internacional de Catalunya. Des del 2016, era adjunt a la direcció del Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio, i des de l'abril, n'exercia la direcció en funcions.

Del projecte de gestió presentat per Jordi Borda, se n'ha valorat especialment el vessant d'ambició i d'innovació, amb una visió clarament transformadora i integradora per capitalitzar el potencial de la difusió digital de l'àudio de la CCMA, amb una gran concreció i detall en l'estratègia de producte, distribució, segmentació de les audiències, personalització del contingut i renovació de la imatge, així com també, en l'àmbit de l'explotació de noves fonts de negoci i finançament.

ETIQUETES:

Deixa un comentari