SITUACIÓ DELICADA La nova direcció de la CCMA demana 50 milions de forma "urgent" i confirma "Eufòria 2"

Rosa Romà i Sígfrid Gras al Parlament

El director en funcions de la cadena, Sígfrid Gras anuncia les novetats de la programació d'estiu i anuncia que ja treballen en una nova temporada d'"Eufòria"

Primera compareixença de la nova presidenta de la CCMA, Rosa Romà, a la Comissió de Control del Parlament d'aquest divendres. Romà ha fet un crit d'alerta i ha demanat una injecció "urgent" de 50 milions d'euros per fer front a la programació de tardor de TV3. "El pressupost a data d'avui és pràcticament nul", ha advertit, criticant la gestió de l'anterior direcció per "haver estat treballant amb una previsió de pressupost de 292,5 milions, quan el Pressupost del Govern contempla una aportació de gairebé 50 milions menys (243,5)".

Romà ha detallat que la CCMA ha perdut des del 2010, una caiguda del 25% de l'aportació pública passant dels 334 als 243 d'aquest 2022, 142 milions menys. Una reducció que ha afectat a la producció externa de la cadena en un 70%, dels 149 milions del 2010 fins als 47 milions, l'any passat.

La presidenta ha volgut posar en context la inversió pública de les cadenes públiques a Europa: "A Catalunya, el cost per habitant anual se situa al voltant dels 31 euros, mentre que la mitjana europea és de 50 euros".

La situació a TV3

Qui també ha comparegut és el nou director en funcions de TV3, Sígfrid Gras, que ha manifestat la voluntat de continuar amb l'estratègia de fer especials: "Vam veure que a vegades no aprofitàvem prou determinats temes com per exemple la nit temàtica al voltant de la figura d'Àngel Casas i ha anunciat que ja se n'estan preparant d'altres, com la de "l'aniversari dels atemptats del 17 d'agost, un especial al voltant de La Trinca o un altre sobre Joan Manuel Serrat quan acabi la gira."

"Farem 'Eufòria 2'"

Gras també ha avançat que "Ja estem treballant en fer 'Eufòria 2'. Pel que fa a la programació d'estiu: "Allargarem 'Eufòria', tindrem 'A dues veus', 'Joc de cartes estiu', la sèrie de tarda 'El paradís de les senyores'; estrenes com 'Quanta guerra', un programa nou en què investiguem on han mort els avis de persones conegudes com Andreu Buenafuente; 'La gran vetllada', on proposem als participants l'organització d'un esdeveniment a casa…".

El nou responsable de TV3 també ha anunciat que a les tardes del mes d'agost no seran un desert: "Farem un "Tot es mou" d'estiu en directe". I ha reblat: "L'agost passat vam ser líders i aquest ho volem tornar a ser."

ETIQUETES:

Deixa un comentari