Hackegen el compte de TV3 a YouTube i desapareixen tots els seus vídeos

Canal de TV3 a YouTube en el moment de la usurpació

Els serveis tècnics de la plataforma aconsegueixen restablir el contingut: "Gràcies i disculpeu"

TV3 ha desaparegut de YouTube. Aquest dilluns tots els vídeos de la cadena pública es van esfumar de la plataforma a causa d'un "usurpament del compte". Segons ha fet públic TV3, YouTube ha bloquejat el canal, de forma preventiva i confia en que en breus es podrà recuperar el seu canal.

Alguns usuaris van poder captar el moment del hackeig del canal a mans d'un compte de criptomonedes. "El vostre canal està fent directes de criptomonedes", va alertar un tuit d'aquest dilluns.

TV3 hi tenia milers de vídeos dels seus programes i en un missatge al seu compte de Twitter, la televisió pública ha explicat que els equips tècnics de YouTube ja treballen per a solucionar-ho el més aviat possible. Els únics canals que segueixen disponibles són aquells que tenien perfil propi. És el cas del "Polònia" i l'"APM?".

Gestionat per Mediapro

Es dona la circumstància que des del gener d'aquest any, la gestió del YouTube de TV3 està gestionat per Mediapro, l'empresa de Jaume Roures i Taxto Benet per uns 160.000 euros anuals. L'acord al qual va arribar la cadena i la productora és per a 5 anys per un import total de 640.000 euros.

Indignació entre els usuaris

"El català ha desaparegut de YouTube", "És una errada de seguretat molt greu", aquestes han estat algunes de les reaccions d'alguns usuaris en veure que els vídeos de la cadena ja no apareixen.

Canal restablert

A mitja tarda d'aquest dimarts, TV3 ha comunicat que ha aconseguit restablir el servei: "Torna a estar operatiu. Disculpeu les molèsties".

ETIQUETES:

Deixa un comentari