El commovedor missatge de Manel Alías després de tornar de Rússia: "El meu fill es diu PAU"

Manel Alías i el seu fill Pau, aquest diumenge, després de tornar de Rússia

L'enviat especial de TV3 publica una imatge amb el seu fill a la platja, després de dies al front de guerra a Ucraïna

El periodista Manel Alías, és probablement un dels periodistes que més titulars han donat durant la darrera setmana. L'enviat especial de TV3 al front de combat entre Rússia i Ucraïna, va viure un moment d'alta tensió quan enmig d'una gravació es va veure sorprès per un atac. "La crònica més difícil de la meva vida", va reconèixer el periodista.

Aquest divendres, la cadena pública va anunciar que havia decidit suspendre temporalment la cobertura periodística de la guerra d'Ucraïna que estava fent des de Rússia. Alías s'hi acabava de desplaçar per copsar la opinió dels russos sobre la guerra. Però l'aprovació al Parlament rus el passat divendres, d'una llei que preveu penes de fins a 15 anys de presó per a qui difongui notícies que es considerin falses sobre el seu exèrcit, van obligar-lo a tornar a casa.

Twitter de @ManelAlias

El drama de la guerra afecta molt directament a Alías. El corresponsal va conèixer a la seva dona mentre treballava a Moscou. Es diu Gènia Teterina i tenen un fill en comú, en Pau. Així ho va revelar el propi periodista en una entrevista a 'Els matins' de TV3. "M'he enamorat a Rússia i estic enamorat de Rússia", va dir a finals del 2021.

Un pensament que s'ha capgirat després que Putin hagi decidit invadir Ucraïna: "Volia parlar de Rússia al meu fill d'una manera bonica i ara és un país agressor", va dir fa pocs dies a Catalunya Ràdio, mentre cobria el conflicte. Abans de deixar Rússia es va voler acomiadar amb un sentit missatge: "Un amic rus em va dir abans que jo marxés: "No sabem què passarà demà. En mig any, la gent deixarà de mirar la televisió i començarà a mirar la nevera." Molts russos no entenen a quina aventura d'un altre segle els condueix el Kremlin".

La primera foto amb el seu fill: "Li vam posar PAU"

Aquest diumenge al vespre, Alías, ha publicat una foto amb el seu fill Pau agafat de la mà a la platja, un cop aterrat a Catalunya, acompanyat d'un text que ha commogut a molts dels seus seguidors: "La meva dona és russa i quan va saber que en català hi havia un nom que volia dir PAU va quedar decidit com es diria el nostre fill. Amb els idiomes que parlem a casa es podria dir Pavel, Pablo o Paul. Però estava clar: ens agradava Pau. Moltes gràcies a tothom pel suport. I pau!". "Eres mi vida", li ha respost la seva dona.

Els missatges de suport no s'han fet esperar a les xarxes: "Em sento molt alleugerada de saber que ja has tornat", "Gràcies, Manel. Sens dubte, un nom preciós… Gràcies per les teves cròniques", "Quina història més maca. Si jo hagués tingut un nen segurament hagués triat Pau es un nom tan maco. Gràcies per fer tant bé la teva feina", han escrit alguns dels seus seguidors.

ETIQUETES:

Deixa un comentari