Carme Elias va a TV3 després de revelar que pateix alzheimer: "Ja ho veus, em fallen les paraules"

Carme Elias a TV3

L'actriu catalana va explicar aquest dissabte que fa tres anys que pateix la malaltia i que l'obliga a abandonar els escenaris

Aquest dissabte, l'actriu Carme Elias (71) va sorprendre a tots els assistents del Brain Film Fest. Durant la seva intervenció al Festival de cinema, la reconeguda actriu va revelar que pateix alzheimer i que no tornarà a treballar en nous projectes. Aquest dilluns, Elias ha explicat en quina fase es troba de la malaltia, en una entrevista amb Ricard Ustrell a TV3.

Precisament va ser a la cadena pública on va interpretar a grans personatges a sèries com a 'Mirall trencat', Mar de fons', 'Cites' o 'La Riera'. Un dels més recordats va ser el paper de la Teresa a l'adaptació de l'obra de Mercè Rodoreda.

"Fa tres anys que m'ho van diagnosticar. Jo soc actriu i haig de sortir davant del públic. Mentre estava rodant una pel·lícula, m'havia d'aturar, perquè les paraules no em sortien. Jo anava recorrent metges i tothom em trobava forta i sana". Però va ser durant el seu paper a la pel·lícula 'Las consecuencias', quan l'actriu es va veure més afectada. "No podia continuar. Jo no ho trobava normal. Pensava que era una cosa psicològica, ansietat, que perdia facultats amb l'edat…. Vaig estar patint molt".

Quan li van diagnosticar l'alzheimer, Elias ha reconegut que es va sentir una mica alliberada. Per fi li podia posar nom al que li passava."Vaig tenir un ensurt immens, però d'altra banda, va ser ah, no estava boja, hi ha un diagnòstic".

"Una pel·lícula de terror"

"És molt terrorífic. De vegades em sembla estar en una pel·lícula de terror", ha reconegut Elias que ara intenta viure el dia a dia: "El meu objectiu és ara i aquí". "En quin punt et trobes ara?", ha preguntat Ustrell. "Doncs ja ho veus. De vegades em fallen les paraules. Va molt a poc a poc. És com un ratolinet que es va menjant el formatge", ha dit l'actriu.

ETIQUETES:

Deixa un comentari