PERSONATGE MÍTIC 'Mr. Bean' a TV3: Retorn obert i els secrets de la sèrie al descobert

Rowan Atkinson (Mr.Bean) a TV3

Els protagonistes de la mítica sèrie van deixar la porta oberta a gravar nous capítols en un futur

Per David Montufo

Regal avançat de Reis a TV3. Aquest dimecres 4 de gener, la cadena va fer una nit especial de Mr. Bean per celebrar els trenta-dos anys del naixement d'aquesta llegenda de l'humor. Primer es va emetre el reportatge, 'Per molts anys Mr.Bean', on es va repassar la història d'un èxit mundial, amb el propi protagonista, Rowan Atkinson, i amb altres actors i guionistes. Els seus responsables van explicar moltes de les curiositats de la mítica sèrie, entre d'altres el seu sorprenent inici: tot va començar amb l'encàrrec d'omplir un buit de la graella d'una cadena britànica per Cap d'Any. L'èxit va ser tal, que va arribar a tenir 19 milions d'espectadors i en un fenomen televisiu a tot el món.

Els rodatges de 'Mr. Bean' eren molt difícils pel perfeccionisme 'malaltís' del seu protagonista

Al documental, Rowan Atkinson, actor que interpreta a Mr. Bean, va estar acompanyat dels companys amb qui van desenvolupar la idea del personatge. Un d'ells, Richard Curtis, va explicar que el dia que el va conèixer no va obrir la boca durant les tres primeres hores, i quan el va veure pujar a l'escenari va ser tot un descobriment.

El documental també va revelar que l'actor era exageradament meticulós i perfeccionista. "Vam haver de repetir fins a 30 vegades un gag per aconseguir que sortís excel·lent", va explicar un dels seus directors. Una de les fixacions d'Atkinson era l'expressió corporal, tan necessària per aconseguir fer una ficció còmica no verbal: "Potser no crida en paraules, però crida molt amb l'expressió corporal", va dir l'actor, que va afegir que com més lent feia cada moviment, més gràcia feia.

Un dels actors va reconèixer que tot i que els assajos com a molt divertits, els rodatges molt complicats, a causa d'aquest perfeccionisme d'Atkinson, que ell mateix reconeix: "Considero que el perfeccionisme és més una malaltia que una cosa bona. Esgota molt. Tenia la impressió que queia molta responsabilitat sobre mi". A més, el protagonista de 'Mr. Bean' va explicar que al tenir uns guions gairebé inexistents, ell mateix anava improvisant escenes constantment i els guionistes els havien d'escriure per, posteriorment, enrecordar-se'n.

Mr.Bean

"Abans, es gravaven les escenes de veritat"

A la televisió britànica es va convertir en un èxit immediat amb l'emissió del capítol pilot, que va omplir el buit de la graella d'ITV al Cap d'Any de 1990. Encara que sembli que 'Mr. Bean' és una saga llarga d'episodis, només se'n van fer 14 capítols que, de fet, es van anar gravant i emetent molt lentament. L'èxit de la ficció va ser tot un impacte a les cadenes del país: "Amb 'Mr. Bean' es van adonar que la ficció en forma de comèdia tenia el seu lloc a la televisió britànica", va dir el protagonista. L'èxit dels primers capítols va fer que es plantegés la sèrie amb una visió mundial: "La idea del gall dindi se'm va acudir un dia de Nadal. Estava farcint un gall dindi i ho vaig pensar: 'Això ho entendran a Egipte?'. La idea és que ho entengués qualsevol persona del món", va explicar Richard Curtis.

Una escena que va generar causar un gran impacte va ser la d'en Mr. Bean assegut en un sofà a sobre d'un Mini. Atkinson va reconèixer que la manera de gravar de fa trenta anys era molt més arriscada a l'actual: "La gran diferència entre filmar fa trenta anys i ara és que, abans, es gravaven les escenes de veritat. Tot i que hi havia un home dins del Mini, amb una pantalla de vídeo, va ser perillós gravar-ho".

L'humor que s'havia vist fins al moment era més verbal i, amb 'Mr. Bean', tot el món va descobrir un humor que va impactar. De fet, l'emissió del primer capítol, 'Bon Nadal, Mr. Bean', va ser vist per uns 9 milions d'espectadors. I, només tres anys després, la cara de Rowan Atkinson ja era la setena més reconeixible del món: "El que més m'agrada del protagonista és que sigui tan anglès i, a la vegada, tan mundial", va dir Curtis. L'èxit de 'Mr. Bean' va continuar després dels 14 episodis televisius; amb dues pel·lícules, que van recaptar 500 milions de dòlars, i l'any 2002 Rowan va posar veu a una sèrie d'animació infantil basada en el seu personatge.

Acusat de plagi de la sèrie 'Friends'

Una altra de les curiositats que es van descobrir al reportatge, va ser l'acusació de plagi que va rebre una de les pel·lícules de 'Mr. Bean', a causa d'una escena coincident amb un gag de la sèrie 'Friends'. L'escena del gall dindi de Nadal que apareix a una de les pel·lícules també va aparèixer a un capítol de 'Friends'. Però res és el que aparenta, ja que el gag va ser una còpia de la seva pròpia sèrie de 'Mr. Bean' dels 90. És a dir, realment, qui va copiar el gag va ser la sèrie 'Friends' i, temps després, la pel·lícula de 'Mr. Bean' va voler rememorar el gag al cinema, fet que va fer pensar a molta gent, que no coneixia el gag original, que havia estat un plagi.

Els protagonistes van voler acabar parlant de la possibilitat de fer nous episodis de 'Mr. Bean', ara en una edat més madura. La resposta va sorprendre a l'audiència, que va veure com els seus responsables es van mostrar molt il·lusionats amb la idea. "Encaixaria molt amb un Mr. Bean "gran", pels trets de rondinaire característics del protagonista", va dir un dels directors. Atkinson també va voler deixar la porta oberta: "No es pot dir mai: d'aquesta aigua no en veuré".

ETIQUETES:

Deixa un comentari