Oriol Mitjà reapareix al 'FAQS' des de Papua Nova Guinea i presenta a la seva parella

Oriol Mitjà al 'FAQS' (TV3)

L'epidemiòleg va alertar de la nova variant i va demanar accelerar la vacunació de la 3a dosi en el grup de 60 a 69 anys

És una de les veus més autoritzades en matèria de Covid-19 i sempre ha donat el seu punt de vista, sense por a represàlies. L'epidemiòleg Oriol Mitjà, va ser entrevistat aquest dissabte al 'FAQS' de TV3, després d'haver tornat a la seva segona casa: Papua Nova Guinea. "És la meitat pobra del món, on les morts passen desapercebudes", va denunciar des de Twitter a principis de novembre.

Mitjà ha estat un dels científics més escoltats durant la pandèmia, i fins-i-tot ha assessorat el Govern de la Generalitat, tot i que no sempre amb una visió compartida. L'epidemiòleg va ser molt contundent contra el Govern i, especialment, contra la consellera de Salut del moment, Alba Vergés i l'aleshores vicepresident Pere Aragonès, a qui va posar com a "exemple de desídia". Sobre Vergés, havia criticat la seva falta de coneixements en Medicina i Salut Pública i que "s'envolta dels epidemiòlegs que pensen igual que ella. Aleshores segur que li donen la raó".

Més contundent va ser sobre l'ara President de la Generalitat: "Per davant va de que tot està molt bé i amb molt bones paraules, i per darrere acaba aturant les decisions". Però en una entrevista a TV3 es va deixar anar del tot: "Li guardo rancúnia personal a Pere Aragonès, no al seu partit, que penso que és excel·lent que estigui al Govern de la Generalitat i a la presidència, però ell va tenir un comportament d'escurçó, sempre molt callat i respectuós, però al final t'acabava mossegant per darrere amb verí, i va aturar això i tres decisions crítiques més per aturar la Covid."

Mitjà a Papua Nova Guinea

Alerta sobre la nova variant

"De sis a vuit setmanes creixeran les onades i a Catalunya podríem veure una onada d'òmicron amb casos lleus", va alertar. Tot i això és va mostrar confiant: "És poc probable que la nova variant provoqui casos greus". Però va voler carregar contra el tancament de fronteres a Sud-Àfrica: "És injust. Tanques la frontera amb Sud-Àfrica però el virus entrarà per Alemanya o França. No té sentit". Per a Mitjà, la solució és clara: "Hem de posar mesures preventives: moderació en les trobades, tests d'antígen abans de Nadal i 3a dosi de la vacuna ja al grup d'entre 60 a 69 anys que va rebre Aztra-Zeneca."

El seu dia a dia a Papua Nova Guinea

Ara des de la distància, Mitjà reconeix que s'ho mira d'una altra manera: "Tinc més temps per pensar amb el cap fred i fer reflexions purament científiques i fer el meu paper de metge". Tot i això, reconeix que als seus 41 anys comença a estar esgotat: "Abans era més fort i ara estic més cansat i espero que algú em vagi prenent el relleu". El seu dia a dia és frenètic: "Em llevo a les 5 del matí i vaig a l'hospital a veure els malalts i després anem a combatre les infeccions pels poblats", va explicar.

Cristina Puig va acabar demanant a Mitjà si podia ensenyar als espectadors on era. El metge no va dubtar en girar la càmera de l'ordinador i va ensenyar a dos companys del seu equip i a la seva parella, Sergi Gavilán, que també és metge. "Digues hola!", va demanar-li Mitjà, envoltat de la jungla tropical i amb vistes a l'oceà Pacífic. "Estem en un lloc preciós", va celebrar, tot i que tornarà a Catalunya per Nadal, si la Covid ho permet.

ETIQUETES:

Deixa un comentari