Bertín Osborne un altre 'patriota' sense pagar impostos i amb la seva residència a Luxemburg

Bertín Osborne a Canal Sur

El presentador va utilitzar pressumptament els serveis d'un assessor fiscal expert en entramats 'offshore' per evitar el pagament d'impostos

Bertín Osborne va crear una estructura societària amb ramificacions en paradisos fiscals per intentar eludir el pagament d'impostos i deutes pendents amb Hisenda. El presentador va fixar la seva residència a Luxemburg i va cedir els seus drets de contractació a una societat instrumental panamenya. Segons una informació difosa per El Confidencial, Osborne va comptar amb l'assessorament del gestor Joaquín Arespacochaga Llópiz, suposat cervell de la trama del PSOE a Andalusia, en la qual es van desviar 14 milions d'euros procedents de subvencions públiques, per a aconseguir la industrialització de la ciutat de Cadis.

Una sèrie de documents remesos a l'Audiència Nacional semblen indicar que el presentador hauria dut a terme alguns moviments per a evitar a Hisenda. Tot i això, els fets que afecten a Osborne es van produir entre el 2000 i el 2006, i per tant, ja haurien prescrit, encara que estan sent analitzats per perits de l'Agència Tributària i no es descarta la troballa de noves irregularitats. Les conclusions dels investigadors seran enviades durant les properes setmanes a un altre personatge famós: el jutge Santiago Pedraz.

El Confidencial

No serà la primera vegada que el presentador té problemes amb Hisenda. L'any 2002, ja li van començar a embargar els salaris que percebia d'Antena 3 per presentar programes, però per a evitar-ho, Osborne va cedir els seus drets artístics a l'empresa panamenya 'Canterbury Operations SA'. El presentador va signar aquest contracte de cessió de drets en qualitat de resident a Luxemburg. La seva suposada residència es trobava en un edifici d'apartaments del número 125 del carrer Bonnevoie del ducat. Aquesta va ser la seva adreça oficial almenys entre 1998 i 2002. Osborne va obtenir fins i tot un passaport d'aquest Estat, el número 328.429, tal com reflecteixen els documents que està investigant el jutge Pedraz.

L'any 2006, Osborne va utilitzar una altra societat panamenya anomenada 'Artistic Trading SA', que va ser constituïda en col·laboració amb el despatx Mossack Fonseca (el dels papers de Panamà), per realitzar operacions immobiliàries de 7,2 milions d'euros. El 2016, quan va començar a presentar a TVE 'En tu casa o en la mía', el cantant va reactivar la societat per a poder afrontar els últims pagaments pendents que tenia amb Hisenda i que va quantificar en 1,6 milions d'euros.

La xarxa indignada: "No eret's tan patriota espanyol?"

La informació publicada ha generat una allau de missatges crítics que s'han convertit en tendència en Twitter. Els usuaris han mostrat el seu monumental cabreig el cantant de ranxeres: "Bertín que t'han enxampat amb el carret dels gelats. Amb el patriota que ets i el que vols a Espanya", ha escrit Arnau Martínez.

ETIQUETES:

Deixa un comentari