Risto Mejide revela que el bisbe de Solsona podria estar esperant bessons

El bisbe de Solsona, Xavier Novell fent esport (TV3)

En cas de confirmar-se, seria el primer bisbe pare de dues criatures

El bisbe de Solsona Xavier Novell va penjar els hàbits el mes d'agost passat per amor, i el Papa va acceptar la seva renúncia el 23 d'aquest mes. El passat 7 d'octubre el religiós va presentar al Registre Civil de Súria la sol·licitud per a poder casar-se amb la seva parella, l'escriptora Silvia Caballol.

Aquest dijous, el programa de Risto Mejide a Cuatro, 'Todo es mentira', ha deixat anar una notícia sonada: ha rebut una trucada "segons la qual l'encara bisbe de Solsona estaria esperant bessons", ha assegurat. "Si és així, enhorabona, monsenyor", ha dit Mejide.

'Todo es mentira' (Cuatro)

Després de revelar la informació, el programa s'ha posat a investigar el possible embaràs doble de la parella del bisbe emèrit de Solsona, tot i la dificultat d'accedir a una informació privada. Tot i això, Risto s'ha posat en contacte amb l'entorn del bisbe que coneix bé els seus moviments, la revista religiosa 'Religión digital'. El seu director, José Manuel Vidal, ha explicat a Cuatro que ho donen gairebé per fet: "Fa dues setmanes que tenim coneixement de la notícia", ha explicat Vidal. "Nosaltres encara no ho hem pogut confirmar, però tenim una font del Vaticà que ens ho va confirmar fa tres setmanes i creiem que és molt fiable", ha afegit el director del mitjà.

Pel que sembla, l'embaràs (que podria haver-se produït a principis d'estiu) hauria estat el detonant que va portar a Novell a penjar la sotana. En cas de ser cert, el bisbe estaria en pecat, en trencar l'obligació del seu celibat públicament. Això activaria el procés de secularització i perdria el seu sou i privilegis i deixaria de poder exercir i seria un simple ciutadà laic.

Una boda a corre-cuita

Segons el mateix programa de Cuatro, el bisbe i l'escriptora estarien a punt de casar-se (seria a partir del proper dimarts). L'enllaç seria d'esquenes a l'Església, pel civil i al poble de l'escriptora (Súria).

ETIQUETES:

Deixa un comentari